era

Era aquella puntual festa major del 15 d’agost als carrers del barri de Gràcia.

Era aquella alegre esperada tarda i nit del dia 14 fins a la matinada del dia 15, atrafegades guarnint el carrer Progrés col·laborant des de les persones més majors fins a les més menudes, totes a l’una, seguint les directrius dels responsables de la comissió de festes que deien qui i com s’havia d’anar col·locant les garlandes de l’atapeït sostre que donava la idea d’un mític palau de gel o de vidre.

Era aquella contractada presència de la guàrdia urbana muntada vestida de gala encarregada de tocar diana el matí del dia de la Mare de Déu d’agost, contemplada des dels balcons portals i carrer que inaugurava, si més no, una setmana de gresca infantil, algunes ballades de sardanes i com no, les ballarugues nocturnes a càrrec de cobles orquestres d’esforçats músics que de debò ho feien força bé.

És l’enigma 41, de les fotos antigues, elucubrar sobre el lloc, els objectes o les persones que un dia motivaren fer anar la KODAK RETINETTE IA.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *