la predilecció cap al negre

Avesada a la visualització del color blanc en el velam dels velers, quan un dia apareix un amb l’enorme triangular vela color d’atzabeja negre, no saps per què t’encisa d’allò tant que enveges no tenir una embarcació per plantificar-ne una d’igual tonalitat.

Després, intentat trobar l’explicació de tendir la preferència cap a un color o l’altre, topes amb una web informant de la simbologia d’ambdues tonalitats tot afegint que dins la cultura japonesa, en cas d’estar combinades, són la parella perfecta malgrat que tu pensis que, negre sobre negre, per allò d’estar associat a l’energia provocativa i la femenina, pot arribar a ser una parella força interessant a més a més perfecta.

La web informativa diu:

L’ELEGÀNCIA DEL BLANC I NEGRE

#LaParellaPerfecta, el blanc i negre és un clàssic que s’adapta a tots els estils de decoració, tant en els més moderns com més tradicionals. Contrastos entre llum i foscor, funcionalitat, elegància i mai passen de moda.Què volen dir aquests colors al Japó? Doncs diverses coses, tots els colors al Japó tenen la seva mirada positiva i negativa, segons el context.

BLANC

Representa l’esperança cap al futur, un començament fresc, innocència i puresa. El blanc ha sigut el color tradicional des de l’era Victoriana. En moltes cultures el blanc representa una eternitat alegre. En països asiàtics pot representar també mort, dol, virginitat, puresa, humilitat, joventut, símbol de pena per la mort d’un familiar, pau eterna…

NEGRE

És el color que representa l’absència total de llum. Representa la força i l’estabilitat. En la cultura occidental té més connotacions negatives que positives. És el símbol de l’error, el mal, el misteri i la mort, però també fa referència a la noblesa, la sofisticació i l’elegància. En els països asiàtics, representa el color de la joventut, el dimoni, la foscor, el misteri, la nit, i també està associat a l’energia femenina, el perill provocatiu.

La combinació d’aquests colors és més atrevida del que ens pensem, ja que representa totes aquestes combinacions.

Nota: Enllaç web

Afegeix un comentari