arran d’una mascareta estesa

Del Diccionari català-valencià-balear: MASCARETA f. Persona desfressada i emmascarada; cast. máscara. Y mascaretes que giscan y altres que fan un escolt.

Del Diccionari descriptiu de la llengua catalana: MASCARETA 1. Vegeu màscara f.2. [Ncompt] Màscara5a. Si el treball és continuat i habitual, hom ha de protegir-se amb una mascareta filtrant que cobreixi nas i boca, per a evitar la penetració als pulmons del polsim de l’esmalt, que a la llarga produiria una silicosi. [Vilasís (1982): 66, p. 102]i.[Ncompt] Màscara6. Anàrem tots dos a l’Hospital i no el poguérem veure. Ens digueren que li estaven fent la mascareta. Preguntàrem si a la nit se’l podria vetllar […]. [Martinell (1951): 72, p. 149]i.

Pendent d’incloure als diccionaris: MASCARETA UNIVERSAL: La COVID-19

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *