horari

Al Conjunt de ratlles o xifres que indiquen les hores, sobretot en un rellotge de sol s’anomena “horari “i, a l’agulla que en un rellotge mecànic assenyala les hores també.

Si durant segles el rellotge de sol va ser l’encarregat de mesurar el pas del temps, a partir del segle XV la imparable escalada d’inventives van fer evolucionar l’aparició del rellotge mecànic utilitzant, ambdós models la paraula “horari”, per definir un dels elements dels seus components.

Arribat el segle XX, un prolífer i productiu inventor Petar Petrov, amb la creació del rellotge digital electrònic, fent desaparèixer la vella simbologia que ens orientava per saber el pas del temps, ens va deixar bocabadats mirant com en una petita o gran pantalla passaven, parpellejant un rere altra, cada un del dígits de les 24 hores del dia amb els consegüents minuts i segons.

Una breu biografia de Petar Petrov, entre altres coses ens fa saber:   “La experiencia acumulada y sus ideas Petar Petrov decidió desarrollarlas en una compañía propia. Allí diseñó el primer monitor cardíaco inalámbrico que hoy se utiliza en los hospitales del mundo entero. Un año después inventó el prototipo del reloj digital electrónico. El reloj fue puesto a la venta en 1971 con la marca Pulsar. Entonces el modelo se vendía por 2100 dólares estadounidenses. Cinco años después la patente fue vendida a la empresa japonesa Seiko y el mercado mundial fue inundado de relojes electrónicos.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *