de sant joan a la mare de déu de gràcia: QUARENTENA

Ja en fa set anys d’aquesta foto. Sou dos exemplars nobles i ben avinguts de la raça menorquina ensinistrada perquè una geneta o un genet, un cop arribades les festes populars de cada poble, demostrin la seva perícia sabent muntar-vos fent-vos desfilar majestuosament en colcades i ballar botant a ritme del “jaleo”.
Sovint, entre qui us munta i vosaltres s’hi detecta aquell tàcit enteniment de respecte mutu i, aquí, res a comentar però malauradament, sovint també s’hi detecta aquella prepotència humana de dominar el reflex de motricitat que en teoria heu après, amb desmesurats cops d’estreps i estiregasses de brida que us fereixen el cos menyspreant-vos la dignitat i, aquí si que podríem comentar, o millor dit, denunciar.
Enguany però, pels qui passeu aquests mals tràngols, gràcies al coronavirus (pandèmia maleïda per la salut dels humans) en quedar ajornada pel 2021 la primera i més popular festa major de l’illa Sant Joan a Ciutadella!, quedeu exempts de patir gratuïtes tiranies de brètols que, escudats rere la vestimenta uniforme de caixer, pensen que tot ja els està permès i, amb una mica de sort per a vosaltres que no per als humans, segurament la COVID-19 farà l’efecte dominó d’ajornament damunt la resta de “jaleos” fins a arribar les Festes de Gràcia de Maó.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *