“anar a prendre vent a la farola”

La imatge correspon a la zona de Favàritx atrapant en la llunyania l’emblemàtic far per la qual cosa, no és el far del Llobregat origen de la dita: “Vés a prendre vent a la Farola!” és una manera local d’engegar algú. Al Prat, la Farola és el Far del Llobregat. Diuen que a la zona de la Farola hi bufava molt de vent, com a la majoria de fars costaners.

El Far de Favàritx força visitat per la singularitat del seu entorn format per la negror d’agrestes roques sovint contrastades amb espais de pètries plataformes de variants tons naturals similars a la terracota, seria motiu perquè en un dia com avui estigues a vessar de visitants arribats en bicicleta, moto, cotxe o autocar però, com que el confinament a casa va de veres si volem combatre la pandèmia del Coronavirus COVID-19 que vulguis o no, ens deixa força desubicades per la mortaldat en part causada per la mala gestió previsora del govern central, ahir, avui i molts demans més, l’indret del Far de Favàritx així com l’indret de tota la zona costanera menorquina es transformarà en un paradís sovintejat només pel moviment de la fauna territorial.

Afegeix un comentari