d’ofici, forner (9 de 10)

Avui en dia, modernes tècniques d’elaboració i cocció del pa, fa que fins i tot, en mig de prestatgeries de mil i un productes per al consum humà, si barregen, en grans i petites superfícies i en botigues d’algunes benzineres, tota mena de barres de pa estotjades en bosses de plàstic o, les que cuiden la imatge ecològica en paper per ser subministrades, al cap i a la fi i gràcies al baix preu, a dojo, aconseguint que poques hores després de la cocció, el pa serveixi més com a massilla per a tapar esquerdes que com aliment sa i nutritiu.

La modalitat d’un capitalisme cada vegada més salvatge de mica en mica ha anat corsecant l’ofici de forner, per això quan encara alguns s’encarreguen de mantenir la tradició de fer anar l’antic forn de llenya de la localitat, els hi desitges tota mena de bons auguris fins i tot per quan arribat el dia que desitgin retirar-se, trobin aquella persona responsable i professional per continuar la tradició a fi i efecte d’evitar “trencadisses” de cor l’últim dia de clausurar, si no hi ha més remei, la petita porta metàl·lica del forn.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *