el “rien ne va plus” del tribunal suprem

Ahir, la presa de decisió de la sala tercera de suprem espanyol, rectificant una sentència justa que feia pagar l’impost de les hipoteques a la banca en comptes del consumidor, demostra fins a quin punt de cinisme el sistema capitalista neoliberal s’ha instal•lat dins la societat espanyola que pel que sembla, fins ara, només una petita representació de la ciutadania fugint de pertànyer a la de la submissió apresa, protestaven amb contundència les decisions de desnonament.
Les protestes com també les injustícies, persecucions, arbitrarietats…, per qüestions de fe, d’ideologia, d’identitat…., vénen de molt lluny i algunes formen part del devocionari popular que les festeja en dades que les recorden.
La imatge correspon al 21-12-12, període on les PAH de l’Estat espanyol amb coratge s’enfrontaven davant la injustícia i prepotència de les entitats bancàries i ara, aquests grups de pressió, més submisos o silenciats, o cremats -que de tot n’ha d’haver- tenen l’oportunitat de ressorgir i de sumar adeptes a la causa comuna de no deixar-se avassallar ni pel poder judicial ni pel bancari ni pel del partit polític de torn que governa fent-los, descaradament, de gerents.  Tant de bo que ara, les PAH que van emergir del 15M, tornin a remoure els fonaments del mític cívic i solidari moviment per omplir les places i carrers d’exigència i dignitat ciutadana.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *