tempus fugit

de tot i de res

30 d'octubre de 2018
0 comentaris

de fiblons, aiguats i mala praxi humana professional

A Menorca, un potent cap de fibló devastador com els aiguats que patiren a l’est de Mallorca, fenòmens que, malauradament, sovintejaran al territori com una conseqüència més del canvi climàtic, posen al descobert la mala praxi d’enginyers, urbanistes i tècnics de projectes a l’hora de construir sobre zones urbanes o rurals, emprant els mals costums d’afavorir l’especulació del sòl edificant damunt superfícies inundables davant desenfrenats fenòmens meteorològics o, emprant torres o estructures de comunicacions elèctriques de fireta o, deixant al descobert l’etern pecat de l’avarícia de l’Estat a l’hora de destinar, contaminades d’un profund dèficit fiscal, despeses pressupostàries, per infraestructures.
Dels fets de la fallida de subministrament d’electricitat a mitja població menorquina, des del primer dia, Es Diari, va ple d’informació i de comentaris de persones de tota mena indignades per l’absència d’un previst cable d’alta tensió submarí que connectés Ciutadella amb Mallorca, que apaivagaria la durada d’hores i dies la gran tallada elèctrica dels ciutadellencs, ferreriencs, mercadalencs i alaiorencs, opinions que, tirant pel dret, acusen uns i altres sense aprofundir que, des del territori on hi ha el quilòmetre zero de l’Estat espanyol, les institucions que l’habiten ja se’n guarden prou d’administrar com millor els beneficia, tot el que també recapten a ses Illes Balears.
Aquí l’enllaç de la informació amb l’allau de retrets de pa sucat amb oli i, seguidament, copio i enganxo subscrivint, la rèplica d’un dels comentaris que l’encerta de ple.
Consell? Veig que uns quants “trolls” aprofiten per atacar al Consell. La xarxa d’alta tensió i l’enllaç submarí no depén ni del consell ni del Govern, depén del Gobierno de España. Com l’aeroport i el port de Maó. Madrid decideix i aquí no podem fer res. A més, està gestionat per una empresa privada, Red Eléctrica. Per cert, Endesa ara també és una empresa privada propietat del govern italià mitjançant Enher.

l’avantatge de ser actiu
19.02.2016 | 8.43
avant i post-COVID
31.03.2021 | 9.04
en el dia d’avui, ara mateix
26.03.2024 | 8.24
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.