un 69 que no va de positures

L’any 69, el carretó de la imatge, nou de trinca, seria l’eina de treball que faria subsistir a la persona que el va matricular i qui sap si enfeinada per tirar endavant l’economia familiar o per manca d’interès més enllà dels afers socials locals, en el seu dia no va assabentar-se del que succeïa fora de Sa Roqueta, a la península o al món durant el transcurs dels 12 mesos de l’any.
Ara, com que la recerca dins la xarxa d’Internet, més o menys pot fer-te una idea d’allò que pot ajudar a omplir un apunt al bloc que coincideixi amb la imatge triada, del text d’una notícia al diari lainformación.com, ressalto aquells fets que més m’ha cridat l’atenció de cada mes:
4 de gener: Espanya es retira definitivament d’Ifni
24 de gener: la dictadura de Franco, dicta la llei marcial a Madrid. Es tanca la universitat i són arrestats més de 300 estudiants.
22 de febrer: a Astúries 25.000 miners es declaren en vaga.
17 de març, A Israel, Golda Meir es converteix en la primera ministra dóna
25 de març: a Gibraltar és casen John Lennon i Yoko Ono.
28 d’abril: Charles de Gaulle és derrotat en un referèndum.
20 de maig: a Califòrnia, helicòpters de la Guàrdia Nacional, fumiguen amb pols germicida als manifestants reunits contra la guerra del Vietnam.
6 de juny: el govern espanyol pren l’acord per al tancament total de la frontera amb Gibraltar.
14 de juliol: primer home en la lluna, Neil Armstrong de la missió Apolo 11
Del 15 al 18 d’agost: Al poblat de Bethel (Nova York), s’inicia el festival de Woodstock amb una afluència de 400.000 espectadors, convertint-se en una fita històrica per la cultura contemporània.
1 de setembre: a Líbia, el coronel Muammar al-Gaddafi, enderroca el rei Idris.
29 d’octubre: a EE.UU s’envia el primer missatge a través d’ARPANET, el prototip d’Internet
12 de novembre: el periodista investigador independent Seymor Hersh destapa la massacre de My Lai, feta pels soldats americans en la guerra del Vietnam.
15 de novembre: al Regne Unit s’inicia la retransmissió de la televisió en color.
4 de desembre: A EE.UU, policies assassinen Fred Hampton i Mark Clark, dos membres del Black Panther Party, mentre dormien.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *