“a pintar margallons”, {o ventalls o campanars} (Expressió ofensiva que suggereix una activitat complicada)

Aprofitant la corruptela del cas Gürtel i no la feixista praxi esgrimida pel PP en la qüestió catalana amb l’explícita adhesió de C’s i PSOE -el vergonyós triumvirat del 155- a l’Estat espanyol hem passat una setmana de sotracs polítics amb canvi de govern inclòs…, -el nou executiu, es dedicarà a pintar margallons?

Ara, en principi, els rostres i tarannàs nous a l’escenari del govern espanyol, albiren l’esperança que tot d’una, esmenant els greuges que fa mesos pateixen Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Quim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, com a presos polítics I Carles Puigdemon, Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Anna Gabriel i la Marta Rovira com a exiliats i, tot fent justícia, no se’ls apropi sinó que se’ls alliberi d’aquest ultratge constant i penós que dia rere dia duen aguantant, jorns esdevenidors d’un malson difícil de digerir i gairebé, ja, imperdonable, sofriment que molta gent -i cada dia n’hi ha més- també comparteix…, -el govern espanyol, continuarà dedicant-se a pintar margallons?

Tant de bo que la fluïdesa cap al diàleg anunciat, si més no, obri escletxes dins la persistent negativa cap a la celebració d’un referèndum pactat tal com diuen els experts  contempla -filant prim- la constitució del 78, clar que, veient la composició de les persones que integren el govern del PSOE, no serà fàcil ni agradable asseure’s a la taula de les converses tot sabent que al davant trobaran més d’un ministrable cervell de dona o d’home, que voluntàriament per no donar el braç a tòrcer, ignorarà o no farà cas o d’entrada considerarà el tema tabú, d’aquell fet quan l’Estat espanyol, gallejant de democràcia en el seu dia dins la UE, diuen que va signar textos internacionals que l’obligaven a respectar el dret universal d’autodeterminació que tenen els pobles…,-o és que els signants, ja varen pintar margallons per dissimular la ideologia borbònica feixista hereva del passat?

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *