l´unionisme espanyol, no se´n surt, l´independentisme català, tal vegada si

Dos activistes socials pacífics, vergonyosament encara tancats a la presó.
Dos polítics del legítim govern de Catalunya, vergonyosament cessats pel govern d’Espanya presidit per Mariano Rajoy cap de fila del corrupte i autoritari partit del PP, romanen encara empresonats.
La inexistent separació de poders de l’estat espanyol, fa que el legítim president de la Generalitat de Catalunya i quatre consellers, mantinguin ferma l’actitud de defensar des de l’exili, el dret de decidir tot declarant: “Des de Brussel•les, amb el suport d’una estructura estable que posem en marxa avui per coordinar les accions del Govern, exigirem aquest compromís cada dia i en cada ocasió a la comunitat internacional, denunciant la politització de la justícia espanyola, la seva manca d’imparcialitat, la seva voluntat de perseguir les idees, i reafirmant la ferma aposta del poble català pel dret a l’autodeterminació, pel diàleg i per una solució acordada”. (Carta).
PP,PSOE i C’s, malgrat que els hi pesi, tant si guanyen com si perden el dia 21, no se’n sortiran per la senzilla raó que ells són, i ho saben, els únics que han dividit la ciutadania a Catalunya.
Per acabar-ho d’adobar, com aquell que no vol però dol burxant encara més en les ferides, l’unionisme pro impossible referèndum de l’ambigu Pablo Iglesias de Podem, acusa l’independentisme de ‘contribuir a despertar el fantasma del feixisme’, sort però que, segons ell, amb l'”instint de classe” que predica, en un tres i no res, tot quedarà dat, beneit i per tant, solucionat.
L’unionisme espanyol, no se’n surt. Al segle XXI, a les portes d’unes imposades eleccions a Catalunya, una estelada amb quatre noms, potser és però, el millor regal de campanya que ens ha fet.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *