barri de porta (7) Festa major (1 d´11)

Amb la frase de Bertrand Russell, “Els educadors, més que qualsevol altra classe de professionals, són els guardians de la civilització”, inicio l’última entrega de les personals memòries del barri de Porta encabides totes dins l’espai de les “categories” d’aquest bloc.
Qui sap si asfixiats per l’allau de propaganda mediàtica de l’època, part de la gent de l’AVV decidí, embolicant-se la manta al cap, celebrar la que tal vegada seria la primera festa major del barri de Porta sumant-se així a la tradició popular d’altres nuclis urbans de la ciutat.
Del 8 al 12 de juny del 77, van ser els dies assenyalats per fer Festa Major!, i com que succeí a només tres dies de les primeres eleccions generals de l’Estat espanyol, tot fa pensar que, a fi i efecte d’oxigenar el cervell de la mediàtica i repetitiva arenga dels partits polítics competint entre ells per conformar el govern de la recentment parida transició, qui sap si per la ment dels que van organitzar la popular festa veïnal, tot i no ser vidents van ser conscients que tot l’enrenou polític del moment era una farsa més que servia per passar una pàgina de la història en el moment en què, precisament, era imprescindible de llegir-la i interpretant-la acuradament per no només denunciar sinó corregir-ne, sense embuts, els errors, horrors i carències de tipus cultural i social germinats durant el període feixista del franquisme.
Conscientment o inconscientment de tot plegat, la decisió de convocar la cercavila anunciadora de la Festa Major de Porta de fet seria el desig d’avalar i garantir que, malgrat tot, l’esperança d’un futur solidari i d’igualtat emanat des dels fonaments d’un sistema d’ensenyança renovat i modern, de mica en mica, aniria calant dins la societat.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *