a la Manuela Carmena sense perdre ni el somriure ni la bona fe

Benvolguda Manuela Carmena, ahir a l’Intermedio (1), si no recordo malament, amb presses per interrompre les veritats que anava deixant anar l’Ada Colau, vas dir que arribar a aquestes hores tenses i dies de crispació provocats per la convocatòria del referèndum del dia 1 d’octubre, potser és degut al fet que l’actitud ferma i contundent dels membres independentistes del Govern de la Generalitat, defensant el dret de poder decidir amb un SI o un NO el destí de Catalunya, no és res més que una actitud infantil. Sort però, que un cop va sortir-te la frase, la cara discretament astorada dels que compartien tertúlia amb tu, sovint va solidaritzar-se amb la d’espant que tenia a casa.
Malgrat tot, t’he de dir que després de donar-hi voltes al cap a la frase de l’actitud infantil, tal vegada no vas desencaminada en això de les “chiquilleries” històriques si pensem en què també, aquella redacció de la Constitució del 78, on tu i els Coscu estàveu tan actius, en el fons senzillament va ser una criaturada i per això ara tenim el resultat que “a la puerilidad de aquellos barros, estos lodos” i potser seguint el fil de no donar importància als fets, a tu també t’agradaria més definir com un aplec en lloc de manifestació, totes les trobades dels últims 11 de setembre.
Ai! Carmena!, aquesta dialectal relliscada, de cop i volta m’ha fet caure -i potser a més gent- la bena que duia als ulls en tenir-te com a exemple del que vol dir ser i comportar-se com una verdadera demòcrata espanyola, és a dir, exempta de fums paternalistes d’aquest Estat franco-borbónic que fil per randa, quan li convé, aplica aquella entremaliada, oi?, constitució del 78. Clar que, com que tot està per fer i tot és possible -nosaltres els independentistes fins a última hora som així- si tu ens fas el favor de retractar-te ni que sigui en una piulada de tuit, potser recollirem la bena caiguda i ens la tornem a posar ni que sigui per seguir admirant les teves bones maneres de fer.

(1) del minut 25 al 33

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *