tempus fugit

de tot i de res

20 de setembre de 2017
0 comentaris

a la Manuela Carmena sense perdre ni el somriure ni la bona fe

Benvolguda Manuela Carmena, ahir a l’Intermedio (1), si no recordo malament, amb presses per interrompre les veritats que anava deixant anar l’Ada Colau, vas dir que arribar a aquestes hores tenses i dies de crispació provocats per la convocatòria del referèndum del dia 1 d’octubre, potser és degut al fet que l’actitud ferma i contundent dels membres independentistes del Govern de la Generalitat, defensant el dret de poder decidir amb un SI o un NO el destí de Catalunya, no és res més que una actitud infantil. Sort però, que un cop va sortir-te la frase, la cara discretament astorada dels que compartien tertúlia amb tu, sovint va solidaritzar-se amb la d’espant que tenia a casa.
Malgrat tot, t’he de dir que després de donar-hi voltes al cap a la frase de l’actitud infantil, tal vegada no vas desencaminada en això de les “chiquilleries” històriques si pensem en què també, aquella redacció de la Constitució del 78, on tu i els Coscu estàveu tan actius, en el fons senzillament va ser una criaturada i per això ara tenim el resultat que “a la puerilidad de aquellos barros, estos lodos” i potser seguint el fil de no donar importància als fets, a tu també t’agradaria més definir com un aplec en lloc de manifestació, totes les trobades dels últims 11 de setembre.
Ai! Carmena!, aquesta dialectal relliscada, de cop i volta m’ha fet caure -i potser a més gent- la bena que duia als ulls en tenir-te com a exemple del que vol dir ser i comportar-se com una verdadera demòcrata espanyola, és a dir, exempta de fums paternalistes d’aquest Estat franco-borbónic que fil per randa, quan li convé, aplica aquella entremaliada, oi?, constitució del 78. Clar que, com que tot està per fer i tot és possible -nosaltres els independentistes fins a última hora som així- si tu ens fas el favor de retractar-te ni que sigui en una piulada de tuit, potser recollirem la bena caiguda i ens la tornem a posar ni que sigui per seguir admirant les teves bones maneres de fer.

(1) del minut 25 al 33


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.