barri de porta (5), escoles en lluita (8 de 16)

José María Socias Humbert, fou el darrer batlle de Barcelona provinent del règim franquista, però per sort també va ser aquell que diuen va obrir el consistori als veïns i a l’antifranquisme, per la qual cosa, un dia, prèvia ordre del seu despatx cap a la reforçada guàrdia urbana en funció de sentinelles d’entrada de la Casa Gran, accedí a rebre dins l’Ajuntament, als manifestants de 9 barris que des de l’estació de metro de Fabra i Puig , sota la consigna de “paga el ayuntamiento”, deixant bocabadat però amb actitud solidària a qui despatxava els bitllets, anaven oKupant els vagons en direcció a Pl. Catalunya, i un cop allà, estenent de bat a bat les pancartes i escridassant consignes, baixaren a peu per les Rambles, fins a la plaça de Sant Jaume tal com podrà veure’s en els propers apunts al bloc.
Des de l’alcalde Socias, “el dialogant demòcrata” ni que fos amb llenguatge dictatorial inclòs el corporal de tanta reminiscència franquista, fins a un Pere Portabella més atònit que atent a les reivindicacions que gent dels 9 barris feien al pati d’entrada de l’Ajuntament, seran imatges que junt amb les de demà tanquen els comentaris propis que heu tingut la paciència d’aguantar, donant pas les de demà, al text del capítol dedicat a l’Escola Sóller aparegut al llibre de Ediciones Paideia: ESCUELAS EN LUCHA (FERRER I GUARDIA, SÓLLER Y PEGASO), signat pel col•lectiu “Caps de Setmana”, que aniré transcrivint-vos-el fins al final de la sèrie “barri de porta escoles en lluita.”

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *