barri de porta (4), plaça sóller, iaioflautes pioners (4 de 4)

Avui ja sabem prou que la infància d’aquelles persones jubilades o en edat propera a fer-ho durant la dècada dels 70, en esclatar-los a una edat primerenca o joventut la guerra civil provocada pel feixista cop d’estat contra la segona República espanyola, de fàcil no va tenir-ne res, ans al contrari, nascudes unes a Catalunya o immigrades altres, només pel fet de pertànyer a la digna classe obrera, totes compartien la realitat d’habitar en una d’aquelles zones de Barcelona, deixada sigil•losament de banda reservada al creixement urbanístic aglutinador de les classes popular.
En qualsevol hora del dia, majoritàriament visibles pel sorrenc barri, eren aquells homes d’edat avançada que en l’època laboral serien funcionaris, treballadors de fàbrica, empresa o autònoms i que ara, passaven hores d’aquí cap allà, fent-la petar amb amics o coneguts, això no volia dir però, que algunes dones de la mateixa generació no haguessin treballat a més a més de casa, també a fora d’ella, per la qual cosa, amb la visió que ens dóna el temps, vull imaginar que (tal qual ara també succeeix) potser algun ho feia satisfet havent deixat la casa o pertinences pròpies ben endreçades i d’altre encara més satisfet de no sentir vergonya perquè alguna persona de la casa li fes tot, però…, com que ara això no ve al cas, la qüestió és que semblaven del tot contents sobretot els que en el seu temps serien més rebels, tot veient la implicació en la seva causa de la gent més jove a la que ja podien passar-los el llisto.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *