El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

5 d'octubre de 2005
Sense categoria
2 comentaris

Enarborar el mestissatge com a ideal és d’analfabets

Ho diu el novel·lista Alfred Bosch en una entrevista que publica avui el suplement Cultura de l’AVUI: “En termes històrics el mestissatge és la barbaritat més grossa que s’hagi fet mai… Al capdavall és fruit de l’estupre massiu: de la violació massiva de dones indígenes per part de l’home blanc: això és el famós mestissatge! Enarborar el mestissatge com a ideal em sembla d’un analfabetisme galopant. A més en el mestissatge el peix poderós s’acaba menjant el feble, i en una societat com la catalana, amb una cultura i un idioma fràgils, és anar cap al suïcidi, perquè el mestissatge sempre es produeix a través de l’element més fort, que avui a Catalunya és el castellà”.

I jo hi afegeixo: el mestissatge liquida la diversitat.

Tres enllaços
06.04.2008 | 10.47
A Sense categoria
Notes
02.10.2006 | 10.07
A Sense categoria
Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 28
01.04.2013 | 10.15
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Mentre aci patirem la crisi economica de la transició, l’alliberament de la dòna i fins i tot el libertinatge de la joventut.

    Els Equatorians i marrocans és dedicaren a procrear des de els 15 anys al paradís, fins triplicar la població impossible d’abssorbir per qualsevol economia en tant poc de temps.

    Mentres tant les multinacionals i el traffec d’armes, miraven per dividir, fer i desfer guerres i cops d’estats en vers els seus interesos. Arrossegant cultures i pobles.

    I ara el capitalis-me europeu vol llevar els ajuds als pagessos, per que diu que el proteccionis-me es dolent al tercer món. I el que no diuen és que els grans capitals  europeus, que manen a Europa, vol enriquir-se amb multinacionals agricoles al tercer mòn per crear una mena de multinacional de tipus agricultura-bananera de gran extensions, tipo sudamericana o argentina, per acabar de arruïnar a les families de llauradors de sempre d’arreu del mòn..

  2. Em sembla que el problema és el fet que els partidaris del mestissatge divideixen el món en cultures, mentre que els partidaris de la llibertat dividim el món en persones. Són les persones les que fan les cultures, i són les persones les que han de gaudir de drets per a poder viure la seva cultura amb llibertat i dignitat. I mentre defensem el mestissatge, els catalans anem veient cada vegada més retallats els nostres drets a ser-ho… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.