El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

10 de novembre de 2014
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 112

Dilluns 3 de novembre de 2014

El govern presenta un escrit al Tribunal Constitucional demanant que no admeti a tràmit el recurs del govern espanyol contra el 9N. Entén que el que seria procedent seria un denunciar un incident d’execució i no un nou recurs.

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, fa públic que votarà sí-no.

 

Dimarts 4 de novembre de 2014

El TC suspèn per unanimitat el nou 9N però no fa cap advertiment especial a Artur Mas com demanaven el govern espanyol i el Consell d’Estat.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, assegura que tot continua endavant i anuncia una nova demanda contra el govern espanyol per abús d’autoritat i una nova reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

La campanya ‘Ara és l’hora’ estrena el vídeo ‘Votaré per tu’ en el que diferents personalitats expliquen que votaran per persones que no ho podran fer com Pau Casals, el president Macià, o Paco Candel, entre d’altres.

A les deu de la nit es fan cassolades a Barcelona als balcons en protesta per la sentència del Constitucional.

 

Dimecres 5 de novembre de 2014

Artur Mas diu “que la gent vagi a votar sense por, en defensa legítima d’un país sencer”.

Càrrecs electes de diferents partits i institucions signen al Parlament una denúncia contra l’estat i refermen el seu compromís amb el dret a decidir.

La campanya ‘Ara és l’hora’ comença una marató de trucades per demanar a la gent que aquest diumenge vagi a votar.

 

Dijous 6 de novembre de 2014

La delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, amenaça per carta la Generalitat, els ajuntaments i els directors d’instituts. S’ha adreçat també directament a  Joana Ortega, Irene Rigau, interventors, secretaris municipals i presidents de diputacions advertint-los que no contravinguin la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional.

El Tribunal Suprem rebutja la demanda del Govern català per deixar sense efecte el recurs de l’executiu espanyol contra el procés participatiu del 9N.

 

Divendres 7 de novembre de 2014

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es reuneix al Parlament i a la sortida tots els participants diuen que ha anat molt ve i que diumenge es votarà. Joan Rigol diu que el Govern assumeix la responsabilitat de l’organització del procés participatiu però que els que l’exevuten són els voluntaris.

Soraya Sáenz de Santamaría intenta restar importància al 9N i diu que és un procés sense garanties i organitzat per persones partidàries d’una de les opcions en concret.

Societat Civil Catalana demana el boicot i fa una crida als partidaris del no a no participar-hi.

La campanya ‘Ara és l’hora’ fa un acte final a Montijuïc que aplega milers de persones. Carme Forcadell crida a participar per dignitat democràtica i demana el sí-sí perquè d’aquí a tres-cents “puguem celebrar el tricentenari de la llibertat i no els sis-cents de l’ocupació”.

Si dissabte Desmond Tutu, Adolfo Pérez Esquivel i Ken Loach encapçalaven la llista dels deus signants del manifest Let Catalans vote, ara s’hi han afegit quinze  personalitats noves més. Són el dramaturg italià Dario Fo, premi Nobel de Literatura; el nord-americà Noam Chomsky, lingüista del MIT; l’holandès Johan Cruyff, millor futbolista europeu de tots els temps segons la FIFA; el dissident xinès Wuer Kaixi, líder de les protestes de Tian’anmen; l’escriptor sud-africà Ronald Kasrils, activista anti-aparheid i antic Ministre; l’escriptor pakistanès Tariq Alí, activista pels drets humans; el blocaire i dissident xinès Hu Jia, Premi Sakharov per la Llibertat de Pensament del Parlament Europeu; l’escriptor i director teatral italià Andrea Camilleri; l’escriptor irlandès Colm Tóibín; el periodista Ignacio Ramonet, exdirector de Le Monde Diplomatique; l’arquitecte txec Bořek Šípek, reconstructor del castell de Praga; el compositor new age letó Pēteris Vasks; i el compositor Mārtiņš Brauns, autor de l’himne de la Via Bàltica.

 

Dissabte 8 de novembre de 2014

Mas diu al TN Migdia, en una entrevista que li fa a Palau Ramon Pellicer, que el Govern lidera la consulta.

Guerra bruta contra els webs de la Generalitat, l’ANC i l’AMI i els telèfons particulars de moltes membres de la campanya ‘Ara és l’hora’.

La fiscalia ordena investigar la legalitat de la cessió d’espais públics pel 9N.

Ian Duncan, eurodiputat conservador escocès, que va votar no a la independència d’Escòcia, i que actua de portaveu de la delegació d’observadors internacionals que redactaran un informe sobre el 9N ha manifestat que no creu que “votar sigui o pugui ser un delicte”.

Diumenge 9 de novembre

El poble català ha donat una nova lliçó de civisme i fermesa davant les amenaces de l’estat i s’ha bolcat en el procés participatiu d’avui. Han votat prop de 2,3 milions de persones, una xifra espectacular tenint en compte els condicionants d’una convocatòria d’aquestes característiques. El sí-sí, com era previsible ha arrasat, però també hi hagut a l’entorn d’un 20% dels participants que s’han inclinat per altres de les opcions de vot. Els mitjans internacionals han fet un ampli seguiment d’aquesta jornada emotiva i històrica i en alguns casos han situat la mobilització catalana en un lloc més preeminent que fins i tot dels 25 anys de la caiguda del mur de Berlín. Artur Mas fa un balanç molt positiu de la jornada i reclama unitat per concloure el procés amb èxit. Anuncia que en els propers dies farà públics els nous passos que pensa impulsar en els pròxims dies.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.