Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

MOSTRA DE CINEMA CATALÀ A MINAS GERAIS (BRASIL)

Deixa un comentari

Una altra prova que, de mica en mica, el món reconeix Catalunya com uma realitat nacional diferenciada la trobem aquest cop al Brasil. I és que al proper dimecres, 14 de maig, comença, a la Universitat Federal de Juiz de Fora (UFJF), uma mostra de cinema català, en el marc de la 7ª edició de CINEDUCA. Amb una selecció de cinc pel·lícules produïdes a casa nostra, les projeccions es succeiran cada dimecres, una per dia, fins a l’11 de juny, quan es clourà la mostra.

Juiz de Fora és uma ciutat de més de mig milió d’habitants, situada a la zona da Mata de l’Estat de Minas Gerais, a 283 km de la capital, Belo Horizonte. La iniciativa és una acció del grup de recerca Llenguatge, Interacció i Coneixement (LIC) de la Facultat d’Educació (Faced/UFJF) i està coordinat per la professora Maria Teresa Freitas.

Amb l’objectiu de ser un espai de debat sobre les diferents mirades de les obres de cinema, Cineduca és um projecte que compta amb pel·lícules que estan fora del circuit comercial. Pretén proporcionar experiències que permetin gaudir del cinema com una obra d’art. “Les pel·lícules que es mostren no s’han llançat al mercat brasiler”.

El projecte reunirà estudiants de totes les àrees, així com professors, antics professors i altres amants del cinema. D’acord amb Cristiano Rodrigues, doctorant de la UFJF, membre do grupo LIC i coordinador del Cineduca, “aquesta barreja de públic ofereix un interessant intercanvi de coneixements i experiències en els debats que es duen a terme després de cada exhibició”.

Segons els organitzadors, “les pel·lícules que es mostraran en aquesta edició, ademés d’una excel·lent qualitat tècnica d’imatge i so, aporten grans actuacions i un enfocament contemporani i audaç de les relacions humanes”. Les cinc pel·lícules es projectaran en versió original (català o espanyol ) i amb subtítols en espanyol, tots els dimecres a les 16h, a la Sala de Cinema de la Faced. Vejeu a continuació la programació:

14 de maig – 16h

Barcelona, nit d’estiu. Direcció: Dani de la Orden, 2013. 90 minuts

21 de maig – 16h

Mil Cretins. Direcció: Ventura Pons, 2011. 92 minuts

Dia 28 de maig – 16h

Pa Negre. Direcció: Augustí Villaronga, 2010. 109 minuts

Dia 4 de juny – 16h

Carícies. Direcció: Ventura Pons, 1998. 94 minuts

Dia 11 de juny – 16h

Ayer no Termina Nunca. Direcció: Isabel Coixet, 2013. 95 minuts

 

Més informacions: (00.55.32) 2102-3654

(Grupo Linguagem, Interação e Conhecimento – Faculdade de Educação-UFJF)

Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema el 13 de maig de 2014 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.