Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Cinc visions de Catalunya desde l’altra banda de l’oceà (5ª part)

Deixa un comentari

Finalitzem avui la divulgació de fragments de textes escrits per alumnes de l’Associació Cultural Catalonia, dedicada a l’ensenyament del català a São Paulo, Brasil.

Aquests textes són valuosos en la mesura que expressen els atractius que la nostra llengua, cultura i societat exerceixen sobre el públic brasiler. I, valoritzant-los, valoritzem a qui s’ha pres la molèstia de descobrir i aprendre el nostre univers cultural i lingüístic desde l’altra banda de l’oceà.

Els fragments pretenen ser un tast de les redaccions originals, que les trobareu disponibles en els enllaços corresponents del BLOG de l’Associação Cultural Catalonia, a qui agraïm la gentilesa en poder establir aquesta col·laboració.

ELS CASTELLERS per Núria Pratginestós

El meu primer contacte amb els castells va ser al Catalònia, quan vaig començar a fer classes de català. Hi ha moltes fotos de castells a les parets, i també vam veure vídeos durant el curs. Això va despertar el meu interès, i llavors vaig començar a buscar més coses sobre els castells. Vaig començar a col·lecionar moltes fotos i veure vídeos de castellers gairebé obsessivament. Per a mi, la tradició de construir castells, és una de les més belles tradicions catalanes.

Hi ha moltes raós per les que els castellers em fascinen tant. La primera és perquè per a mi és molt emocionant veure tanta gent unida cooperant per crear alguna cosa que és més gran que tots. Tot tipus de persones hi poden participar: homes, dones, nens i nenes. A més d’això, les estructures creades per l’unió de tots són com veritables obres d’art, que a més de ser molt belles, són també estructures complexes que exigeixen la força, habilitat i cooperació de tothom.

(…)

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLERT AL SEGÜENT ENLLAÇ DEL BLOG DE L’ASSOCIAÇÃO CULTURAL CATALONIA

 

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (4ª PART)

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (3ª PART)

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (2ª PART)

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (1ª PART)

Aquesta entrada s'ha publicat en Llengua el 30 de juliol de 2014 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.