Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Cinc visions de Catalunya desde l’altra banda de l’oceà (4ª part)

Deixa un comentari

Continuem amb la divulgació de fragments de textes escrits per alumnes de l’Associació Cultural Catalonia, dedicada a l’ensenyament del català a São Paulo, Brasil.

Aquests textes són valuosos en la mesura que expressen els atractius que la nostra llengua, cultura i societat exerceixen sobre el públic brasiler. I, valoritzant-los, valoritzem a qui s’ha pres la molèstia de descobrir i aprendre el nostre univers cultural i lingüístic desde l’altra banda de l’oceà.

Els fragments pretenen ser un tast de les redaccions originals, que les trobareu disponibles en els enllaços corresponents del BLOG de l’Associação Cultural Catalonia, a qui agraïm la gentilesa en poder establir aquesta col·laboració.

CATALUNYA PROHIBEIX PER LLEI L’ÚS D’ANIMALS ALS CIRCS per Luiz Damião Filho

Fins i tot com a estudiant de català, mai he amagat a els amics i professors del curs el meu immens amor pels animals, no només perquè sóc biòleg, sinó perquè des de petit he après a respectar-los. I, el que realment em va cridar l’atenció de Catalunya va ser una molt bona notícia que vaig rebre el 29 d’octubre de 2013. El Periódico va fer públic que es va posar en marxa una nova llei sobre la iniciativa del Parlament, de prohibir l’ús d’animals als circs .

La llei es va començar a aplicar el 2014, des de llavors es van prohibir a Catalunya l’ús d’animals en espectacles, a causa del sofriment que els causa viure situacions d’estrès. Catalunya va ser la primera comunitat de l’Estat a dur a la pràctica la llei que protegeix els animals contra l’abús.

(…)

 

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLERT AL SEGÜENT ENLLAÇ DEL BLOC DE L’ASSOCIAÇÃO CULTURAL CATALONIA

 

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (3ª PART)

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (2ª PART)

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (1ª PART)

Aquesta entrada s'ha publicat en Llengua el 28 de juliol de 2014 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.