Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Cinc visions de Catalunya desde l’altra banda de l’oceà (3ª part)

Deixa un comentari

Prosseguim amb la divulgació de fragments de textes escrits per alumnes de l’Associació Cultural Catalonia, dedicada a l’ensenyament del català a São Paulo, Brasil.

Aquests textes són valuosos en la mesura que expressen els atractius que la nostra llengua, cultura i societat exerceixen sobre el públic brasiler. I, valoritzant-los, valoritzem a qui s’ha pres la molèstia de descobrir i aprendre el nostre univers cultural i lingüístic desde l’altra banda de l’oceà.

Els fragments pretenen ser un tast de les redaccions originals, que les trobareu disponibles en els enllaços corresponents del BLOG de l’Associação Cultural Catalonia, a qui agraïm la gentilesa en poder establir aquesta col·laboració.

LA PATUM per Waldemar Ramos

La Patum consisteix en una sèrie de danses fetes per persones vestides com figures místiques, acompanyat pel so d’un tambor. El festival té les seves arrels a les representacions teatrals de l’Edat Mitjana, i encara se celebra anualment a la ciutat de Berga durant la setmana del Corpus Christi.

El seu origen cal buscar-lo, precisament, en els antics entremesos que desfilaven a les processons del Corpus i que estaven destinats a educar, moralitzar i alliçonar el poble per tal que aquest aprofundís en el coneixement de les Sagrades Escriptures. Malgrat l’ampli ús de la pirotècnia  les danses es destaquen per la seva solemnitat

(…)

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLERT AL SEGÜENT ENLLAÇ DEL BLOG DE L’ASSOCIACIÓ CATALONIA

 

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (2ª PART)

LLEGEIX L’ARTICLE ANTERIOR: CINC VISIONS DE CATALUNYA I DEL CATALÀ DESDE L’ALTRA BANDA DE L’OCEÀ (1ª PART)

Aquesta entrada s'ha publicat en Llengua el 24 de juliol de 2014 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.