20 d'octubre de 2005
2 comentaris

Som una nació?

Darrerament recodo força aquell acte multitudinari del Camp del Barça sota el lema "Som una nació". D’això ja fa uns quants anys, però sembla que encara estem en les mateixes.

La veritat és que dubto de quina és la millor postura a adoptar. Fredament penso que allò important és que nosaltres sabem qui són, i els altres ja s’espabilaran, que sobint és en terres espanyoles que no ho tenen clar, quan diuen que si nosaltres som una nació, ells què són? Doncs el problema és seu, tu, que s’aclareixin solets/es.

Ara bé, en vista de la situació, altres vegades penso que potser el que caldria és tornar a omplir el camp del Barça per a recordar-nos i recodar-los que som una nació. Ara, no sé si hi ha algú prou legitimat i capacitat per fer-ho…

Ai, quin país!

  1. No és tant l’autosatisfaccio de dir alt allò que som, és un fet més pràctic:

    per molt descafeinat i poc jurídic que quedi a l’estatut el significat que atribueixin al terme nació després sempre prodrem alegar que legalment ho som a l’hora de reivindicar alguna cosa a qualsevol lloc del mon.

  2. La Transició espanyola la van pactar els feixistes i els reformistes, marginant els rupturistes. I així estem. Al cap de 30 anys de la mort del dictador encara no ens permeten autodefinir-nos com a Nació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!