Nova manifestació a São Paulo en solidaritat amb els presos polítics catalans

Aquest diumenge 12 de novembre, un dia després de l’extraordinària manifestació a l’Avinguda Marina de Barcelona, la comunitat catalana a São Paulo (Brasil) s’ha tornat a mobilitzar per a denunciar la situació d’excepcionalitat política que viu Catalunya després de la proclamació de la nova República. Segons els organitzadors, l’associació Catalonia  i la reeixida ANC-Brasil, una seixantena de persones han participat directament de la convocatòria a l’Avenida Paulista, en solidaritat amb els presos polítics catalans i el govern legítim a l’exili.

Fa poc menys de dos mesos, la comunitat catalana a São Paulo ja va organitzar una manifestació al mateix lloc a favor de la celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre, com es pot comprovar aquí. I en anys anteriors també es succeïren mobilitzacions a favor del procés independentista. El 2014, per exemple, l’associació Catalonia aconseguí juntament amb l’ANC-Brasil que s’hi organitzés la votació del 9-N a la seu de Catalunya Acció a la capital paulista, juntament amb altres 14 ciutats arreu del món.

Situada a São Paulo i filiada a la FIEC FIEC – Federació Internacional d’Entitats Catalanes a l’Exterior, l’Associació Catalonia és l’únic centre oficial que ofereix ensenyament presencial, en tots els nivells, de català, desde el bàsic fins al superior, al Brasil. A més, en col.laboració amb l’Institut Ramon Llull, l’Associació Catalonia també administra les proves per a l’obtenció del certificat de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic.