Impeachment contra Dilma: s’autoritza el desllorigador de la inestabilitat política al Brasil

Per Irregularitats fiscals

Autoritzat l”impeachment’ contra Dilma Rousseff al Brasil

Publicat originalment a EL PERIÓDICO / BRASÍLIA

Dimecres, 2 de desembre del 2015 – 23:19 CET

El president de la Cambra de Diputats del Brasil, Eduardo Cunha, ha autoritzat aquest dimecres l’obertura d’un judici polític amb fins de destitució (‘impeachment’) a la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, després de considerar procedent una acusació contra la mandatària per irregularitats fiscals produídes el 2015.

Cunha ha anunciat la decisió en una roda de premsa en què ha aclarit que no ha trobat cap objecció per rebutjar l’acusació, sostinguda per diversos partits opositors a Rousseff, que inclou presumptes violacions a les lleis fiscals del Brasil i manipulació de les finances públiques en benefici de la seva reelecció l’any passat, informa Reuters.

El 8 d’octubre, el Tribunal de Comptes del Brasil va recomanar al Parlament rebutjar els balanços del Govern de Rousseff per al 2014, després que un jutge trobés indicis d’irregularitats en 15 punts dels comptes públics, entre elles, les polèmiques maniobres realitzades amb l’objectiu de reduir el càlcul del dèficit fiscal.