Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

El català que només parla portuguès

Deixa un comentari

Sebastià és un català de 67 anys que viu a Barcelona. Jubilat, passeja per la platja cada dia, frequenta el seu bar favorit per veure els partits del seu equip, li agrada admirar les vistes espectaculars de ciutat des dels seus miradors. Viu amb la seva dona, fills i néts, i s’alegra en la seva companyia. Seria un típic català que passaria desaparebut, sino fos per un detall: Sebas només parla portuguès.

Després d’un accident de cotxe, que el dugué a passar uns dies hospitalitzat i en coma, aquest curiós personatge oblidà el català, la seva llengua materna. Però li varen tornar a la memòria, de forma molt vívida, tots els seus records dels anys 70, quan decidí marxar al Brasil per iniciar una nova vida. Sebas va viatjar per tot el país, visqué molts anys a Rio de Janeiro i a Salvador de Bahia. Per això, duu fins avui l’anhel d’una època plena de llum i color que es combina a la seva ànima amb els reflexos de les tardes d’estiu a la Mediterrània.

Aquesta història real, que també pot ser vista amb certa poesia, ha estat portada al cinema per l’equip de +55Coletivo, afincat a Barcelona. I han estat el lema perfecte per a realitzar unes comparatives fascinants de les vistes paisatjístiques de Barcelona i Rio de Janeiro. Uma fotografia curosament treballada per l’euip format per Oriol Cardús, Ramon Grau i Ana Vilar

Vegeu el trailer aquí

 

(PD: accidents apart, espero que a mi no m’acabi passant el mateix que al Sebas!)

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres el 17 d'abril de 2015 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.