Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Ahir era Nacionalisme=Terrorisme. Avui és independentisme=gihadisme

Deixa un comentari

M’agradaria que algú m’expliqués com és que, en el moment que el president de la Generalitat está en un dels viatges internacionals més importants per a la divulgació del procés, la pròpia policia autonòmica (ME/PGC) desencadena l’operació de seguretat de  major repercussió de l’any. Sembla evident que aquesta gent que han detingut, no anava a atemptar inminentment a Catalunya, tipus demà passat. Vaja, no he sentit cap informació al respecte.

Dubto molt que una operació d’aquestes es desencadeni sense el coneixement del màxim responsable d’interior, el conseller Espadaler, polític destacat a UDC. Així que sembla que el Sr Conseller ha aprofitat l’avinentesa per a lluir-se i ensenyar que ha fet tots els deures a casa seva i que està a l’altura de les circunstàncies, de cara a la Cimera antigihadista de la UE, que es celebrarà dilluns vinent, 13 d’abril, a Barcelona (vegeu sino, aquí).

Per cert, qui mana al país, en absència del president Mas, sino la vice-presidenta Ortega, també d’UDC? La ideologia afí entre UDC i el PP és més que notòria, i s’evidencia en el Parlament europeu, on totes dues formacions van de bracet en el mateix eurogrup. A més, tots sabem com de putes les passa UDC per a explicar-se en la questió sobiranista. Així, sembla que l’Espadaler ha aprofitat el moment per tornar-li la patata calenta a CDC, pels mals tràngols que li fa passar amb el seu flirteig amb ERC.

I amb aquestes, Espadaler aixeca la pilota per a que el ministre de l’interior vingui i remati de bolea i pretengui matar dos pardals d’un tret, associant gihadisme amb independentisme. Ole tú! Ole tú! Ve, de fet, això venint d’un polític del PP, no ens hauria d’extranyar. Doncs a l’era d’Aznar y Mayor Oreja ja es tractava de tornar sinònims a l’estat escanyol els termes terrorisme i nacionalisme. Evidentment, l’intent més barroer d’aquesta operació fou l’11-M. No ens estendrem ara en explicacions.

En qualsevol cas, en Fernández Diaz no ha desaprofitat l’ocasió i ha escombrat cap a casa al titllar d’imprudent l’associació Nous Catalans, de CDC, d’en Colom – independentista de la vella guarda, en la seva tasca per la integració (proselitisme, suposadament) de musulmans, en particular, a casa nostra.

A més de tractar de neutralitzar els efectes mediàtics de Mas als EUA, com be analitza el nostre director en el seu editorial d’avui, jo m’atreviria a insinuar que el Sr Ministre tracta de deixar en un compromís davant d’Europa al president Mas, que certament, dilluns vinent farà d’anfitrió, al Palau de Pedralbes de Barcelona, davant dels Ministres d’Assumptes Exteriors de la UE. O sigui, sota la mirada atenta, sempre cauta i sorneguera, d’en Margallo. Tots plegats, més putes que les gallines, si em permeteu.

Aquesta entrada s'ha publicat en Política el 9 d'abril de 2015 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.