Més de 300 Catalans voten al 9-N a São Paulo

L’ANC Brasil ha felicitat els 308 catalans residents al Brasil o passavolants que ahir es presentaren a la seu d’ACCIÓ de la Genetalitat a São Paulo per votar al 9-N. L’expectativa era gran després de tota la lluita d’aquests últims dies per assolir el reconeixement institucional i la prerrogativa per poder habilitar, almenys, un punt de votació al país més gran d’Amèrica Llatina.

Ahir, 10-N, el Diari ARA publicà una pintoresca crònica, signada per en Joaquim Piera que narra l’epopeia de la variopinta parròquia catalano-brasilera (i ho diem des de aquí amb tot el carinyu del que som capaços – Ep! que ningú se’ns ofengui ara!) i que ahir sapiguè superar tots els obstacles per a no perdre’s l’ocasió de participar en la Festa de la Democràcia, amb majúscules. Avis republicans, joves universitaris, periodistes del Gran Premi de Fòrmula 1, antropòlegs, arquitectes i altre membres d’aquesta tan selecta classe desnonada formen una petita mostra del que Piera anomena la “Catalunya brasilera real”. Veriueu-ho!

El 9-N brasiler, dels emigrants als buscavides

JOAQUIM PIERA | Actualitzada el 10/11/2014 00:00

El Brasil quedava fora del mapa inicial del 9-N. Bogotà i Buenos Aires havien de ser, en principi, les dues úniques places sud-americanes participants. Les mides continentals i el 7è PIB del món no eren arguments prou convincents per ser-hi. Des de la secretaria d’Afers Exteriors s’apuntava que la presència gairebé nul·la de catalanobrasilers al registre de residents a l’estranger era un símptoma de desmobilització.

Aquí teniu l’enllaç de la crònica a la web. Tanmateix, si no sou subscriptors de l’Ara, però la voleu llegir sencera, ho podeu fer en aquest pdf adjunt:

El 9-N brasiler, dels emigrants als buscavides

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*