Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

PEL.LÍCULA BRASILERA ESTRENA AL FESTIVAL DE CINEMA D’AUTOR DE BARCELONA

Deixa un comentari

Qui vulgui anar al cinema i veure una bona pel·lícula, en versió original i en portuguès, està de sort. Doncs, demà, dissabte 02 de maig, serà l’últim dia en que es podrà veure, en estrena a tot l’Estat espanyol, la nova pel·lícula brasilera “O Homem das multidões” (2013), al Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona. Inèdita encara al seu país i dirigida per Cao Guimarães & Marcelo Gomes, “O Homem das multidões” es va estrenar al 07 d’abril i demà serà la seva última exhibició al festival.

La sessió serà al Cinema Aribau Club (sala 1), a la Gran Via de les Corts Catalanes 565-567 (Metro Universitat) i començarà a les 22h. El preu de l’entrada és de 6 euros, i es pot comprar en aquest ennllaç. Val a dir que la pel·lícula s’emetrà amb subtítols en castellà i anglès.

Rodada en un curiós format de 3×3 i vagament basada en un conte d’Edgar Allan Poe, la pel·lícula va ser presentada a la passada Berlinale i és la primera realitzada conjuntament pels seus directors.


SINOPSIS

Juvenal, un conductor de trens una mica pusil·lànime, té una vida disciplinada i austera i perd el temps lliure enmig de la multitud d’una ciutat abarrotada i esquerpa. De cop i volta, però, la seva rutina es veu alterada per una invitació inesperada de la seva atractiva supervisora. Tots dos, arrossegats pel tedi, inicien una relació ambigua on els petits detalls es revelen com a grans conquestes.

ELS DIRECTORS

Dels dos directors, Marcelo Gomes, nascut a Recife, és el que té més renom. Amb una llarga trajectòria cinematogràfica, el pernambucà no para de passejar-se pels festivals més importants del món. Dentre les seves pel·lícules, que ja apleguen més de 50 premis, destaquen: Era Uma Vez Eu, Verônica (2012), Viajo Porque Preciso, Volto Porque te Amo (2009), Cinema, Aspirinas e Urubus (2005). Vejeu aquí la web oficial del director.

Cao Guimarães, per la seva banda, nascut a Belo Horizonte (estat de Minas Gerais), ademés de director de cinema és pintor. Les seves obres s’han presentat als museus i festivals més importants del món. Al seu currículum hi trobem: Ex- Isto (2010), Andarilho (2007), Acidente (2006), A Alma do Osso (2004), O Fim do Sem-Fim (2000). Vejeu aquí la seva web oficial.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D’AUTOR DE BARCELONA

El D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona. arriba a la seva quarta temporada amb el millor cinema independent que es fa al món i les millors produccions locals. Puntual a la seva cita amb la primavera, el D’A s’instal·larà als cinemes Aribau Club (sala 1 i 2), el teatre del CCCB, la Filmoteca de Catalunya i la seu de la SGAE a Catalunya per presentar una seixantena de pel·lícules de noms punters del cinema d’autor, tant de directors de referència com d’autors debutants, seleccionades d’entre les millors pel·lícules vistes a festivals internacionals, obres de risc i joies descobertes a partir de les propostes rebudes, així com la millor autoria local. Igualment en aquesta nova edició es reforçarà la presència de directors i el diàleg amb el públic a través d’una sèrie de xerrades i tallers oberts a tothom. Deu dies per gaudir d’una experiència única, una cita cultural plenament arrelada a la ciutat de Barcelona.

Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema el 2 de maig de 2014 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.