xino-xano

I anar fent...

17 de març de 2007
0 comentaris

Més curiositats i costums (III)

Passen els dies. Ja fa més de dos mesos que sóc per aquí. (…)

15. Quan t’omplen el got de te per dinar o sopar, has de picar amb els dits damunt la taula en senyal de gratitud.

Expliquen que fa molts anys, l’emperador sortia d’incògnit del seu Palau per estar entre la seva gent i es comportava com un ciutadà corrent. Quan a la taula servia el te als seus acompanyants, aquests no podien agenollar-se davant seu en senyal de gratitud per no descobrir-lo. Per superar aquest obstacle, picaven els dits contra la taula simulant una reverència amb els dits.

16. Quan en algun restaurant al finalitzar l’àpat sobra menjar, no està mal vist que demanis “Da Bao”, i et porten unes carmanyoles per emportar-te el menjar a casa.

A casa nostra no ho havia vist en cap restaurant xinès, però si a París al restaurant de la Senyora Lu, amb el Pol i la seva mare. M’agrada aquest costum, i és pràctic doncs ja m’he estalviat fer-me el sopar més d’un cop.

17. L’altre dia vaig convidar a dinar a un editor xinès i per mostrar la meva hospitalitat i agraïment, vaig haver de demanar diversos plats per menjar.

En aquestes ocasions no pots fer el “Da Bao”. Una llàstima, doncs va sobrar molt menjar degut a que vaig escometre a preguntes al meu convidat, el qual no podia degustar les menges, ocupat com estava parlant.

18. En alguns llocs són molt exagerats a l’hora de demanar menjar als restaurants.

A Honk Kong ha entrat en vigor una llei de difícil aplicació, per la qual als restaurants es multarà als clients que demanin molt menjar i després no se l’acabin. Es veu que hi ha tal quantitat diària de brossa per aquest motiu que les autoritats s’han vist obligades a buscar solucions, amb escàs èxit i molta polèmica pel que sembla.

19. Ahir vaig jugar al futbolí. Ho vaig fer al C:Union, un bar ben semblant dels que et pots trobar al Raval de Barcelona.

Al Sàpiens de febrer (núm. 52), el qual em va agradar moltíssim, hi havia un reportatge sobre els orígens del futbolí i explica que el primer es va construir en una petita colònia propera a Montserrat l’any 1937. No te’n trobes gaires per la Xina, però n’hi han amb la disposició tàctica 1-2-5-3.


Foto: Futbolí.


Acció d’emportar-se el menjar sobrant a casa = Da Bao

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!