Gemma Pasqual i Escrivà

@GemmaPasqual

Grècia plora la mort d?Alexandros Grigoropulos

 

Grècia està en estat d’alerta després dels violents enfrontaments entre la policia i grups de joves a diverses ciutats del país. L’origen dels disturbis ha estat la mort dissabte d’Alexandros Grigoropulos, un estudiant de 15 anys, pels trets d’un policia. L’assassinat va desencadenar la ira de milers de ciutadans. L’agent que va matar l’adolescent, l’han detingut aquest diumenge a la tarda i està acusat d’homicidi intencionat segons la televisió estatal. El seu company també està arrestat i acusat de col·laboració en l’assassinat. Tot i això, les destrosses, els incendis i els aldarulls continuen. El centre d’Atenes està acordonat per la policia i hi ha grups de joves que s’han atrinxerat en algunes universitats.

 

Una altra vegada…

 

més…

La informació corria com la pólvora. Tothom volia saber alguna cosa del que passava a l’exterior. Va observar com un grup de persones s’apilotaven al voltant d’una ràdio. S’hi va acostar a poc a poc, amb molta prudència. Des de lluny observava com algunes persones ploraven, d’altres es tiraven rendides al terra; en els seus rostres es veia dibuixada la indignació i la pena. Amb un fil de veu, sense esma, va preguntar què passava. Patia per son pare, però res de més lluny de la dura realitat. Estava confirmat: un xicot havia mort. Un carabiniere li havia engegat un tret al cap, a més a més d’atropellar-lo amb un furgó de la policia. La víctima un genovès anomenat Carlo Giuliani.

 (Gènova, “città chius@”)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per gemmapasqual | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent