Fundació Pere Tarrés

Educació en el lleure i acció social

31 d'octubre de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Cuidar els valors de les entitats socials

Aquest dissabte 27 d’octubre va tenir lloc al centre La Llavor una trobada d’entitats socials d’Església, entre les quals va participar la Fundació Pere Tarrés .  Més de 60 persones vam compartir la nostra visió de la situació actual (crisi) i com hauríem d’actuar, des de la denúncia de les injustícies a l’anunci de diferents accions que es podrien desenvolupar, partint de la col·laboració entre nosaltres i amb altres organitzacions no lucratives i públiques.  Del ric treball voldria destacar-ne algunes conclusions:

Rafael Ruiz de Gauna
És director de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés. 

  1.  Les entitats hem d’alimentar els valors que ens mouen a actuar, i fer-ho de manera compartida, amb altres persones, aprofitant les connexions emocionals que es generen. Som éssers integrals, amb conviccions, espiritualitat, afecte,… a més de raó. I necessitem cuidar aquesta part per no cremar-nos en un moment dur d’acció social i de funcionament de les nostres organitzacions.
  2.  La identitat cristiana no és limitadora per estar en el món, al contrari és un referent que dona sentit a la nostra acció social. I en una societat plural és important que es respectin les opcions, i que treballem conjuntament per al bé comú.
  3. La persona té dignitat, llibertat i capacitats. I aquests principis tant elementals tenen importants conseqüències en l’acció social. Hem de potenciar, fins a on cadascú pugui, la responsabilitat de les persones en la seva vida, en el seu projecte vital. No poden afavorir uns consumidors de serveis socials.
  4. Hem de construir esperança creïble. Fer veure les múltiples actuacions que estan contribuint a fer un món més humà, i continuar reclamant un canvi profund en el model social i econòmic.
  5.   “Si quan mirem una persona no veiem bellesa, no la podrem ajudar”, això dèiem en una de les lectures. Si no ens deixem com-padir per l’altre, i veiem en ell una persona, amb humanitat, amb potencialitats, res no tindrà sentit ni serà possible.


La Llavor  ha estat el lloc de trobada.  Es un projecte impulsat per la col·laboració de tres organitzacions. Tot  un signe d’aquestes pràctiques. Dormim o vetllem, com un misteri, la llavor en unes determinades condicions germina, i d’un petit gra de mostassa pot sortir un arbre immens, capaç d’aixoplugar ocells, insectes,… i acollir sota la seva ombra a les persones, sense distinció.
Rafael Ruiz de Gauna
És director de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés.
  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!