Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

31 de juliol de 2009
0 comentaris

CONTRASTANT, catalanofòbia al 2009.

05/02/2008 · Crònica de Contrastant
En
aquest article volem presentar una citació d’un autor mundialment
reconegut pels seus estudis sobre racisme
per, posteriorment,
canviar-ne algunes paraules per veure què succeeix en el cas concret
dels mitjans de comunicació espanyols i la seva peculiar relació amb el
sobiranisme i l’independentisme català i basc.

Buscava aquest article per mirar-m’ho al costat de notícies d’aquests dies fetes per catalanòfobs i notícies sobre aquesta i altres catalanofòbies que hi ha en marxa en el nacionalisme espanyol. Se n’ha parlat, del govern espanyol sembla que intenten seguir dissimulant, i per aquí trobo que obviem un detall d’importància.

Com li ho comento a Miquel Strubell a:

Epidèmies, pandèmies, endèmies.

“Pregunta qui pot posar-hi remei. Jo diria que tots plegats els que no estiguin encegats.
I per començar penso que hem d’atendre un detall: Si es tractés només de fòbia, l’aversió hauria de dur al catalanòfob a no apropar-s’hi, a apartar-se’n, a allunyar-se dels catalans, penso. No sé com s’ha de situar l’atac si parlem de fòbia, i a més si ho fem com a trastorn mental d’aversió.

Sigui l’atac esporàdic o sistemàtic trobo que no el podem encabir en la fòbia, que alguna cosa hi manca a la explicació. Tampoc no sé on s’hauria de situar el tema de les campanyes de polítics per l’estat en clau de menyspreu, difamació i altres agressions “en clau electoral” diuen sense vergonya ni escàndol general.

A banda de la fòbia ha d’haver altres elements. I d’entrada diria que, mirant les accions, fets, història, actualitat, tenint present que es considerat un nacionalisme ètnic, mirem-nos el què passa…, cerquem al diccionari…, i atenem a fets com ara aquests: justifica la discriminació (i actua i sobre actua per disfressar-la i mentir), la segregació social (“fuera de territorio nacional” per exemple, o el tema de les inversions), l’explotació econòmica (li en diuen dèficit), etc.

D’això se’n diu racisme. Jo crec que sí que tenim raons malauradament i de sobra per arribar a aquesta conclusió. I entenc que el què ens cal és deixar clar que ja no funcionen certes adormidores ni pors, i fer resposta d’aturada sense més contemplacions cap a l’agressor, sigui l’estat o siguin individus o altres col·lectius espanyolistes. De la fòbia no sabria que dir, però és resposta psicològica que suposo ens interessa per afinar en dirigir bé la exigència i no perdre ni un minut més amb Espanya, estic ben d’acord!”

 

 

Uns altres detalls preocupants de la catalanofòbia d’aquests dies post-finançament el trobo a una notícia que recull declaracions del president al respecte:

“(…) Després, preguntat sobre si està dolgut amb el paper d’ERC durant la
negociació, advertia que ho està molt més “amb els que utilitzen
l’acord per fomentar la catalanofòbia a la resta de pobles d’Espanya”. (…)”

Així, dolgut amb ERC, s’entén, menys que amb els fomentadors de catalanofòbia. Per què, on, en què? O és una qüestió de costum? Alguna cosa m’he perdut o ara se li escapa al president com a cap del seu partit?

 

El titular és: El president alerta que fomentar la “catalanofòbia” perjudica la “unitat d’Espanya”

Em xoca la perversitat de la recomanació que fa el president. Perquè, ja que es parla sense embuts -que ja està bé tot el que s’ha trigat!- de la catalanofòbia, no hauria de ser prioritària una reclamació i exigència d’aturada per davant de la referència a La Unitat de Espanya? Hem d’acceptar-li, doncs, que si no empipés a aquesta indissolubilitat, no els faria la recomanació?

Que pot ser és la manera del president de parlar de la independència? No, em sembla que no, em sembla que es tracta d’una subtilització de la catalanofòbia de la unitat de Espanya, si una cas amb un petit ingredient de preocupació sincera pel fet que ja no es pot mantenir enganyat, però no li veig la defensa ferma que li hem de presuposar. Sap greu.

 

En fi, aviat podrem volar per sobre de Madrid sense haver-hi de posar els peus. Ells, mentrestant, que rondinin.

…………………………………..
http://independencia.corank.com/tech/story/els-mdia-espanyols-contra-el-sobiranis

http://independencia.corank.com/cgi-bin/rkMain.cgi

http://projecte.cat/node/30

http://www.cronica.cat/opinion/Miquel-Strubell/Epidemies-pandemies-endemies

http://paper.avui.cat/article/politica/170908/montilla/pp/fa/mes/trencar/espanya/erc.html

http://www.directe.cat/punt-de-mira/maragall-el-titiritero-15770

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!