Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

24 de juliol de 2008
Sense categoria
9 comentaris

Compte amb en Vazili

Ahir vaig tenir un bon empatx de rap. Tot va ser arran de que en Pau Llonch, el responsable de la delegació de Sabadell de la Directa –que per atzars de la vida és l’mc d’un grup de hip-hop anomenat At Versaris– em va passar en link amb el myspace d’en Vazili, una nova veu de l’emergent escena de rap en català. Vazili acaba de llençar una demo amb set temes, Fase REM, i la veritat és que sona molt i molt bé. A partir d’aquí vaig començar a repassar totes les referències de rap en català que hem anat destacant en aquest bloc i… Déu n’hi do! [N’hi ha més]

Al Vazili ja l’havíem sentit, precisament, acompanyant els At Versaris a la peça “Un dia de cel”, inclòs a l’EP de suport als buserus La vida són 2 dies. Ara és en Pau Llonch qui col·labora en un dels temes de la seva demo, “caue canem”, amb una tornada en llatí.
La veritat és que l’escena de hip-hopers que s’està forjant té múltiples connexions i noms molt interessants: des d’un veterà com en Gato el Qiman fins a mc’s de la Catalunya interior com la gent del Gremi de Berga o els Rapapolvo de Manresa, passant per excentricitats amb futur com El Gordo del Puro, els valencians Rapsodes, els In*digna o El Nota –ambdós s’han presentat al concurs Sona 9– o curiositats com els mallorquins Pölên.
D’acord, potser no és encara una escena amb tots els ets i uts, però sens dubte són una bona base. Esperem un parell d’anys a veure com madura tot plegat i podrem començar a parlar d’una nova generació de bandes de hip-hop que no veuran el català com una cosa aliena. Per això sobta una mica que en el reportatge que va emetre Trenta minuts fa un parell de mesos sobre el hip-hop fet a Catalunya s’ignorés completament aquesta realitat. Per quin motiu? Jo apunto que probablement les rimes d’aquesta gent són molt més perilloses que el rapeig habitual que venim sentint en castellà durant els últims quinze anys. Alea jacta est…

  1. wenuuuu, keda clar que per les formes, amb el coment anterior se me’n va anar l’olla, es una llastima per que podia haver exposat els meus arguments i encara ens haguessim entes pero be ara no te cap sentit, nomes felicitar en Patxi per la maketa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!