estereofònicx

Això és el subtitel

La presó de Kevin Carter (Manic Street Preachers)

Publicat el 29 de febrer de 2008 per frap

 

El 26 de març de 1993 el diari New York Times publicava a la seva portada una fotogràfia del fotogràf i reporter gràfic Kevin Carter en que apareixia un voltor al costat d’una nena petita sudanesa esquelètica degut a la falta d’alimentació, el voltor espera pacientment que en breus moments la mort s’endugui la vida d’aquella nena.

El 23 de maig de 1994 Kevin Carter rebia el premi Pulitzer per aquesta fotogràfia.

Dos mesos després, el 27 de juliol de 1994, Kevin Carter, amb 33 anys d’edat, es suïcidava a la riba del riu on jugava quan era petit, inhalant el monòxid de carboni del seu automòvil.

Kevin Carter vivia atrapat per la fotografia que li havia donat un Pulitzer i l’havia fet famós, aquella fotogràfia era la presó de la qual no podia escapar. La gent no parava de preguntar-li si havia ajudat aquella nena famèlica. Kevin Carter no ho va fer, no la va ajudar; altres es preguntaven si el voltor no era la persona que va fer la fotogràfia en comptes del que apareixia a la imatge. Quan el fotogràf va rebre el Pulitzer va declarar:

“Es la fotogràfia més important de la meva carrera però no estic orgullós d’ella, no vull ni veure-la, la odio. Encara estic penedit de no haver ajudat a la nena”.

Aquella fotogràfia turmentava a Kevin Carter, i el va turmentar fins el final, fins que va trobar una sortida, fins que finalment va trobar una escapatòria a aquella presó de reixes invisibles que no el deixava viure.

El grup galès Manic Street Preachers va fer una cançó inspirant-se en aquests fets, la cançó es titula “Kevin Carter”. També existeix una pel·lícula documental titulada “The Death of Kevin Carter” del director Dan Krauss.

 

Kevin Carter

“Hi Time magazine hi Pulitzer Prize
Tribal scars in Technicolor
Bang bang club AK 47 hour

Kevin Carter

Hi Time magazine hi Pulitzer Prize
Vulture stalked white piped lie forever
Wasted your life in black and white

Kevin Carter

The elephant is so ugly he sleeps his head
Machetes his bed Kevin Carter kaffir lover forever
Click click click click click
Click himself under

Kevin Carter”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.