estereofònicx

Això és el subtitel

On va néixer Carlos Gardel? (Carlos Gardel)

Publicat el 5 de març de 2008 per frap

Existeixen dugues teories sobre on va néixer Carlos Gardel, una defensa que va néixer a Tacuarembó, Uruguai i l’altre que va néixer a Toulousse, França. Hi ha diferents pàgines web que defensen una teoria i l’altra, per exemple, pàgines pro-Tacuarembó com aquesta i aquesta (pàgina francesa que defensa que va néixer a Uruguai), i pro-Tolousse, com aquesta i aquesta (pàgina uruguaiana que defensa que va néixer a França).

En tot cas sembla que no és posen d’acord, i la pregunta és: on va néixer Carlos Gardel, considerat el cantant i compositor de tangos més important de la primera meitat del segle XX?

« Gardel est le seul homme qui est né deux fois. De sa première naissance, personne n’est certain de rien. Même pas de sa propre mère. »

El 24 de juny de 1935 Carlos Gardel va morir quan l’avió on anava s’enlairava i va xocar amb un altre avió a l’aeroport de Medellín (Colòmbia). Argentina sencera va plorar la seva mort, a partir d’aquell moment va néixer el mite i Argentina adora amb deboció el que ha sigut un dels artistes més importants del país.

Un dels tangos més famosos de Carlos Gardel és “Por una cabeza”, una peça que molt possiblement hagueu escoltat ja que se n’han fet moltes versions i s’ha utilitzat en moltes pel·lícules. Per exemple a la pel·lícula “Scent of a woman” del director Martin Brest on Al Pacino va guanyar un Oscar per la seva interpretació i on “Por una cabeza” sona en aquesta escena:

Por una cabeza

« L’homme qui avait un sourire d’or, El Mago, le magicien. Même après sa mort, il a continué sa magie. »


Carlos Gardel
, “El Mago”, cantant “Por una cabeza”:

Publicat dins de pel·lis | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.