Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

20 d'octubre de 2009
1 comentari

“Vam ser capaços de mobilitzar la gent, i això es tornarà a produir”

El setmanari El Temps del 6 d’octubre dedica la portada a la batalla de València amb una llarga i entretinguda entrevista al que va ser el primer president del Consell de la Generalitat Valenciana, Josep Lluís Albiñana. Aquesta revista té el mèrit de situar a les seues portades temes i personatges que difícilment els trobaries a cap altre lloc i, això només, la fa imprescindible del tot, original i necessària, en aquest país nostre mancat de publicacions i mitjans de comunicació d’àmbit nacional. [+]
Josep Lluís Albiñana (València, 1943) té el mèrit d’haver presidit el Consell Preautonòmic del País Valencià de l’abril de 1978 al desembre de 1979. Un moment en què l’anomenada “batalla de València” es manifestava amb més intensitat. Un moment en què les personetes de la meua generació tot just començàvem a saber llegir i escriure els nostres noms. En un país on s’intentava reinstaurar un sistema democràtic, on tot estava per fer i tot era possible.

El Temps ens ofereix una entrevista molt documentada i incisiva en els temes clau que va viure el president valencià, en la qual els periodistes Salvador Giménez i Víctor Maceda plantegen unes 130 preguntes! totes interessants i provocadores, essencials per entendre aquest capítol desconegut fins ara i que ajuden a entendre millor d’on venim, que van passar i com s’ha arribat fins a la situació política en què es troba el País Valencià.

Hem quede amb el titular destacat de l’entrevista, que reprodueix les paraules del president Albiñana quan explica que “vam ser capaços de mobilitzar la gent. I estic absolutament convençut que això es tornarà a produir de nou, siga demà o despús-demà. Les qüestions resten aparcades, simplement”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!