Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

24 d'agost de 2008
1 comentari

TV3 + Canal 9 = ‘café para todos’

El que està passant amb la recepció de TV3 al País Valencià ha entrat en una nova dimensió. Tot i que els esforços del govern català estan posats en la reciprocitat de les emissions de Canal 9 a Catalunya i de TV3 al País Valencià, aquesta possibilitat encara l’ha d’aprovar el consell de ministres espanyol. Però, el govern espanyol no té pressa i, mentre espera una oportunitat política per aprovar-ho, estudia com fer de la proposta de reciprocitat d’aquests dos canals autonòmics un altre “café para todos“.

Una vegada més, una iniciativa catalana i valenciana servirà per “obrir la veda” a tot l’àmbit estatal i, així, liquidar qualsevol intent sospitós de vertebració dels Països Catalans. Mentre, el govern valencià del PP pot continuar atacant Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’única oposició que li deu picar de veritat. I deu molestar molt perquè, tot i la majoria absoluta, fa uns dos anys que l’ataca fort. De retruc, ja se sap, això són vots “anticatalanistes” fàcils d’acontentar. La batalla que s’està lliurant és tan dura que fins i tot Reporters sense Fronteres -una organització amb seu a París que diferencia el català i el valencià- s’ha atrevit a denuncia-ho amb claredat a l’informe annual publicat aquest any 2008.

Recordem que a finals de l’any passat, el 10 de desembre, després de diversos intents, el govern valencià del PP va aconseguir tancar el repetidor de la Carrasqueta, el que donava senyal a les comarques situades més al sud i interior d’Alacant. Aquest va ser un dels primers resultats de la batalla judicial que promou contra ACPV, i a través de la qual també ha aconseguit permisos per tancar la resta de repetidors i fixar una multa a l’entitat que els promou de 700.000 euros que està pendent de resolució.

  1. TV3 cada vegada és més espanyola i la Televisió Valenciana ho és més papista que el Papa.

    I a tot això que pinten les televisions espanyoles que no siga per intervindre en la descohesió total de cada país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!