Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

11 de febrer de 2011
0 comentaris

Taronges tenim, tenim taronges!

Què tenim? A la Safor tenim mar i platges d’arena blanca, serres i muntanyes de mil metres, rius i barrancs amb cales i granotes, valls i ullals a les marjals, castells als horitzons, palaus als centres urbans, alqueries enmig de l’horta… I taronges! Moltes taronges! A la comarca de la Safor, sobretot, tenim taronges! Perquè això és com l’últim anunci de l’Estrella Damm i el Barça, que t’han de dir el que tens perquè ho pugues valorar com es mereix. [+]

I això ens està passant al centre de Gandia, on una xica emprenedora ha obert una pastisseria artesana on reneixen les essències de la cultura de la taronja. Tal com ho explica ella, Tarongina Dolceria és un espai gastronòmic que vol contribuir a la revalorització de la cultura citrícola valenciana. I ho fa a través d’una botiga on hi ha una exposició amb fotografies, objectes de l’horta, cartells explicatius i els productes que ella mateixa elabora.

A Tarongina Dolceria veus el que tenim i descobreixes que la taronja saforenca no és poca cosa. En la mateixa botiga pots llegir uns versos de Miquel Duran de València mentre tastes els millors dolços artesans o et deixes portar per una crep perfumada. També hi trobareu melmelades, confitures, llepolies delicades, bombons de pells de taronja confitades, galetes i bescuits, begudes. Tot relacionat amb la taronja, un ingredient saforenc, carregat de cultura i amb grans potencialitats gastròmiques. Com diu l’anunci: coses bones, coses nostres, que tenim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!