Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

4 de desembre de 2009
0 comentaris

Llums de Nadal per a superar la crisi

Ho van anunciar i així ha estat. Els carrers més comercials del centre de Barcelona estan plens de llumetes de colors formant composicions i dibuixos molt curiosos per indicar que, ara sí, ja ve el Nadal. Enguany també hi ha reproduccions gegants de galets en llocs estratègics de la ciutat que, una llàstima, han arraconat els arbres eco-sostenibles que pedalejant feien llums… Però, especialment, m’han cridat l’atenció els rètols multilingües que feliciten les festes als vianants de la Ronda de Sant Pau, just al costat del Raval. [+]

Desconec el criteri lingüístic que han fet servir per confeccionar aquests rètols lluminosos, però els trobe molt interessants. A la foto, la versió d’un dels rètols situats estratègicament a la ronda de Sant Pau, cantonada amb l’avinguda del Paral·lel, en el qual es poden apreciar fins a set llengües diferents, destacant el català i, diguem-ho, sense la versió en castellà.

No és el cas dels rètols de les Rambles, on amb la mateixa distribució, sí que apareix el castellà i altres llengües més conegudes. Però, personalment, em quede amb el que tinc més a prop de casa, el de la foto, perquè el trobe políticament més encertat i proper a diversitat de gent que viu en aquesta zona de la ciutat i, tornem-ho a dir, sense el castellà!

Menys creativa és la decoració festera que acompanya el rètol multilingüe ravalenc, només justificada perquè aquest carrer ens porta cap al mercat de Sant Antoni. Iconogràficament, aquest conjunt ens vindria a dir què hem de comprar si ho volem celebrar com Déu mana! Tot plegat, un bon muntatge per a intentar incentivar el consum, necessari com mai per a superar la crisi, o això ens volen fer creure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!