Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

8 de maig de 2008
1 comentari

Les pors i els reptes de TV3

La periodista Mònica Terribas ha estat nomenada nova directora de TV3. El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ho ha aprovat per unanimitat. I aquesta és una molt bona notícia, per molts motius, tot i que només en destacaré un parell. Primer, és una gran professional del periodisme, ho ha demostrat sobradament durant molts anys al programa “La nit al dia“. I segon, té molt clar el país on viu, i així ho ha donat a entendre sempre que l’he escoltada parlar sense càmeres ni micròfons.

Oriol Cisteró, un bon amic, m’ha enviat un correu tot content i m’ha fet pensar-hi. I com que això no eixirà a les biografies que es publicaran i es comentaran aquests dies, ací deixe escrit que Mònica Terribas ha ajudat a impulsar el Grup de Periodistes Ramon Barnils des dels seus orígens, una entitat de la qual forme part, i un fet que suposa una manera compartida de veure el país i d’entendre el periodisme i el món de la comunicació.

Ara bé, la nova directora de TV3 té una feinada enorme. D’entrada, afrontar els canvis que es preveuen en el sector televisiu amb l’apagada analògica i el desplegament de la TDT. Però, encara més difícil, fer que “la teva” siga finalment “la nostra” i “la de tots nosaltres” i “per al món sencer”.

Ho dic perquè ara seria un bon moment per: fer de TV3 una televisió de tot l’àmbit lingüistic i cultural dels Països Catalans; reivindicar l’audiència que existeix i que lluita per veure TV3 al País Valencià; fer de tots els programes de TVC actuals i els que vindran un model plural i integrador de totes les audiències que formen part d’aquest país, les nouvingudes incloses.

En definitiva, fer tot allò que ja es fa en aquesta línia, però, sense pors, amb exigència i convenciment. I dient això veig a Mònica Terribas i pense que, a la CCMA, l’han encertat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!