Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

29 d'agost de 2008
1 comentari

La música que porte dins

Tota la música que porte dins la vaig escoltar ahir sense voler al programa “Ritmes.clips” de TVC. El zàping, normalment, m’acaba portant al canal 33, on solc trobar alguna cosa interessant abans d’anar a dormir. Ahir em vaig sorprendre molt i avui encara intente explicar-me el per què? Per què m’he de sorprendre de trobar un programa interessant, dedicat a la molt bona música que s’està fent al País Valencià, protagonitzat per Feliu Ventura i Xavi Sarrià, amb un bon guió, sense censures… Per què ens hem de sorprendre de trobar tot això en una televisió pública? [+]

Segurament, si no fora així no m’hauria emocionat tant com encara ho estic. Però, ara ja sé que aquesta sensació no és més que una d’aquestes síndromes que patim per ser un país anormal, sense finançament ni res. Però, l’única cosa que vull denunciar avui és alié al programa televisiu i al context polític actual. El cas és, per què TVC ofereix aquests programes en horaris perduts a la matinada? M’imagine la resposta i, fins i tot, ho puc arribar a entendre. Però, entendre-ho no vol dir pas estar-ne d’acord. Això és una versió, adaptada a la situació actual, de la clandestinitat de fa 40 o 50 anys, i no ho podem acceptar de cap manera.

L’alternativa que ens queda a les pors de TVC és fer circular el vídeo i parlar-ne. El programa presenta a Feliu Ventura i Xavi Sarrià com a “dos filòlegs de la música”. Amb els dos músics es fa un repàs prou detallat de l’escena musical catalana actual. També fan una ullada a altres grups que emergeixen al País Valencià, com ho són Gàtaca, Clara Andrés i Verdcel. També parlen dels mestres, com o són Miquel Gil o Òscar Briz.

  1. “Això és una versió, adaptada a la situació actual, de la clandestinitat de fa 40 o 50 anys”

    Qui sap a quants àmbits es pot aplicar, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!