Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

2 de maig de 2009
0 comentaris

La capacitat de connectar catalans i valencians

Centenars, segurament alguns milers d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la resta d’universitats del Principat, vam començar a conèixer València gràcies a Mavi Dolz, i la seua capacitat de connectar projectes i propiciar xarxes de país. Una aventura que es produïa cada any, gràcies als Premis Octubre, i que era especialment necessària per a aquells estudiants que, per motius diversos, vam “fer el salt” a València, anant des de qualsevol de les comarques valencianes a estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta, com d’altres, no va ser idea seua, o no només seua. Tampoc ho organitzava ella tota sola. Però, Mavi Dolz, sí que era la persona que donava sentit a aquestes connexions entre valencians i catalans. Fa pocs dies, el setmanari Presència dedicava la portada a parlar del lobby valencià instal·lat a Barcelona. I, de manera molt encertada, s’hi destacava Mavi Dolz com una de les ànimes que l’impulsava.

Les connexions eren acadèmiques, des d’on va participar, al costat de l’aleshores rector de la UAB, Carles Solà, en la creació de l’Institut Interuniversitari Joan Lluís Vives. També cíviques, culturals i professionals, des de l’Espai País Valencià, Acció Cultural del País Valencià o el Grup de Periodistes Ramon Barnils. La seua capacitat la va portar a ser delegada del rector per a estudiants a la UAB. Després, vicerectora d’afers culturals de multilingüisme de la UOC. I, des de feia un any, cap de l’Àrea de la Llengua de l’Institut Ramon Llull, des d’on treballava per reestructurar i potenciar l’ensenyament del català a tot el món.

Aquesta dona, professora i activista valenciana, que vivia i treballava al servei del seu país, ha mort a l’edat de 47 anys com a conseqüència d’una malaltia sobtada. Personalment, la recordaré com aquella persona que va saber motivar i donar sentit a la nostra militància pel País Valencià, especialment els que vivim, patim i treballem per canviar les coses des de Barcelona. Gràcies Mavi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!