Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

19 d'agost de 2008
5 comentaris

Grans esdeveniments contra els valencians

En ple mes d’agost, l’oficina de propaganda del Govern valencià del PP està més activa que mai. Les informacions que apareixen als mitjans de comunicació sobre el gran esdeveniment de la Fòrmula 1 en el circuit urbà construït a València fa dies que es succeeixen a bon ritme. He anat a una de les principals fonts d’informació sobre el tema, com ho és la Secretaria de Comunicació del Consell Valencià, i he agafat les tres últimes notes de premsa que en parlen. Totes tres mostren perfectament el model turístic que estan imposant al País Valencià.

En una nota de premsa del passat 15 d’agost expliquen la “gran festa” que han organitzat en motiu de la celebració del Gran Premi d’Europa de F1 en el circuit urbà de València. Una festa pensada per “donar a conèixer i promocionar les tradicions de la Comunitat Valenciana entre els milers de turistes que la visitaran”. Així, un dels plats forts de la programació és una “gran festa de la música llatina”, amb Gloria Estefan, Juan Luis Guerra i la Quinta Estación. Un altre grup d’activitats que serviran per donar-nos a conèixer al món sencer són les “accions lúdiques” consistents, bàsicament, en l’engalament dels carrers i l’actuació de diferents comparses pel centre de la ciutat.

Un dia després, a través d’un altre comunicat, la consellera de Turisme, Angélica Such, explica que des de la Generalitat donen suport a la celebració de grans esdeveniments com a “motor de la dinamització turística dels grans nuclis urbans”, i com a “oportunitat d’aconseguir una gran projecció de la imatge de la Comunitat Valenciana a escala mundial”. Es refereix a la Volvo Ocean Race d’Alacant; al Gran Premi d’Europa de Fòrmula 1 de València; i al Masters de Golf de Castelló.

En aquesta mateixa nota, la consellera no recorda l'”expectacular i exitosa” visita del Papa a València el 2006, però sí que parla de la “gran projecció” de la 32a Copa Amèrica de Vela de 2007, amb la qual “hem arribat a un turista estranger de gran capacitat adquisitiva que gasta prop dels 3.000 euros al dia, el que implica un major impacte econòmic… i ajuda a consolidar el procés de qualificació del model turístic valencià impulsat per la Generalitat en aquests anys”.

En un altre comunicat publicat ahir mateix, copiat i ampliat respecte l’anterior (!?), el vicepresident del Consell i conseller de Presidència, Vicente Rambla, insistia en aquestes mateixes idees: els grans esdeveniments i la projecció.

Aquesta visió del país no és nova d’ara, fa temps que la treballen i la difonen a fons. El que no acabe d’entendre és com, tot i explicar-ho tan clarament, ningú s’hi oposa o contesta enèrgicament. On són els arguments de l’esquerra?

Jo, personalment, no estic en contra d’organitzar esdeveniments internacionals de gran repercusió i incidència mundial. Però, sí que m’opose al fet que maten la llengua i la cultura a través d’aquests grans esdeveniments i, sobretot, al fet que condicionen l’economia i la política valencianes en una única direcció, la que recorren junts els empresaris poderosos del turisme i els turistes rics que diuen que deixen 3.000 euros al dia.

  1. Segrestats com hostatges al nostre propi país per polítiques estranyes d’interesos aliens als propis contribuents.

    La pregunta és quantes despeses públiques sorgides de la butxaca de cadascú generen tots aquets esdeviniments del pa per avui i fam pel demà dels quals els politics i els que els envolten aprofiten per omplir-se-les?.

  2. demanes arguments a l’esquerra. A quina esquerra? a l’espanyola o a la nacional. I, en contra? per què en contra i no a favor d’aquests esdeveniments?

    Dius que maten la llengua i la cultura a través d’aquests esdevdeniments. No, la llengua i la cultura la matem en cada renuncia que fem cada dia.

    Tenim els instruments de projecció internacional, saber treure-hi profit és la nostra responsabilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!