Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

18 d'agost de 2008
0 comentaris

Finançament ètic i solidari en temps de crisi

Coop57 és una cooperativa catalana de serveis que destina els recursos propis a realitzar préstecs per a projectes d’economia social que promoguen l’ocupació, fomenten el cooperativisme i impulsen la sostenibilitat. Amb aquest ideari, inverteixen en projectes amb un alt contingut social, evitant la paradoxa d’estar defensant principis, causes i valors ètics i solidaris mentre els propis estalvis poden estar finançant tot el contrari. D’aquesta manera, a diferència dels bancs i caixes comercials, les persones i entitats que hi dipositen els estalvis en aquesta cooperativa, a més de l’obtenció d’un tipus d’interès, gestionen els recursos propis amb criteris democràtics i de transparència per al finançament de projectes de l’economia social.

D’aquesta manera, Coop57 prioritza l’economia social i impulsa el cooperativisme, com a solució alternativa a la situació de recessió econòmica que vivim. El coordinador de la cooperativa, Ramon Pascual, em va explicar que davant la mancança de liquidesa de les empreses i les dificultats que està posant el sistema bancari convencional per aconseguir préstecs, esperen una autèntica allau de projectes buscant finançament a partir del mes de setembre.

Tot i la situació actual, vam coincidir en que les cooperatives són empreses que funcionen molt bé i, en general, que estan millor preparades que altres models empresarials per fer front a les situacions de crisi econòmica.

Aquesta va ser la cooperativa que vaig visitar a finals del passat mes de juny per a la revista Cooperació Catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!