Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

1 de juny de 2008
0 comentaris

Espere una resposta de l’arquebisbat de València

Divendres passat no estava gaire catòlic i vaig enviar una sol·licitud per correu postal al responsable de l’arquebisbat de València perquè esborraren del tot les meues dades personals de les bases de dades de l’església Catòlica. De fet, des que tinc ús de raó que mai m’he sentit ni massa, ni poc catòlic. Ara, el que ha motivat la decisió d’omplir i enviar aquesta sol·licitut per donar-me de baixa del catolicisme ha estat la campanya que impulsen diversos col·lectius a Barcelona.

Coincidint amb la declaració de la renda, fa dies que hi ressonen diferents campanyes. La més original, divertida i efectiva és la dels col·lectius “Nosaltres marxem“, que promouen l’apostasia entre les persones que avui no estiguen gaire catòliques. En la sol·licitud, que m’ha facilitat el Col·lectiu de Sants per l’Apostasia, s’exposen una sèrie de motius, dels quals destaque l’explicació més clara i senzilla: “No trobe cap motiu per continuar figurant com a membre de la confessió catòlica”.

A la sol·licitud, que divendres passat vaig enviar a l’arquebisbat de València, també expose que m’empara la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal, que estableix el termini de 10 dies perquè em donen una resposta a la sol·licitud. I ara que l’he enviada tinc molta curiositat per saber què respon l’església Catòlica. També tinc curiositat per saber si em respondran en la mateixa llengua que he fet servir. La veritat és que no confie gaire en el procediment establert perquè em donen de baixa dels llistats de l’església. Tanmateix, espere impacient la resposta de l’arquebisbat de València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!