Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

3 de gener de 2009
1 comentari

Ens veiem al Facebook!

Aquesta ja és una manera habitual d’acomiadar-se ente amics i amigues que han quedat després d’un temps per sopar, xerrar i compartir experiències, activitats habituals i molt recomanables en aquesta època de l’any. De la mateixa manera que ha passat amb el telèfon mòbil, qui no té un espai personal a internet està perdent-se alguna cosa important. I Facebook, una de les xarxes d’internet que ha crescut més ràpidament en els últims anys, està canviant la manera de contactar i comunicar-se entre les persones.

Facebook, Myspace o Twitter són algunes de les anomenades xarxes socials d’internet, aquests espais virtuals que amb diferents opcions i funcions es poden configurar segons les preferències personals. En concret, Facebook va ser creada com una eina de comunicació per als estudiants de la Universitat de Harvard  el 2004. De seguida es va obrir i, ràpidament, es va estendre i popularitzar a tot el món, fins arribar als més de 120 milions de persones usuàries que té actualment.

Des de l’estiu passat hi ha hagut una eclosió del meu entorn personal i professional a Facebook. Jo mateix m’hi vaig apuntar com a conseqüència de la posada en funcionament de la versió catalana. Després he sabut que la versió en la nostra llengua ha estat possible gràcies a la col·laboració interessada d’uns 350 usuaris que van treballar per aconseguir-ne la traducció, com tantes altres inicitives sorgides de la societat civil que fa gran i dóna vida a aquest país nostre.

Amb l’entrada a l’any nou, l’espai que hi mantinc des del passat mes de setembre ja ha superat les 200 persones adherides. He de reconèixer que totes, totes no les conec, però puc assegurar que si hi són és perquè m’interessen pel que fan i com són. Per això, a tots els amics i amigues del Facebook, sense excepcions, els desitge un bon any 2009! I als que arribeu a llegir aquest apunt, també!

  1. Ei Francesc,

    Jo vaig ser un dels molts qui vam ajudar a traduir alguna coseta del Facebook, la cosa va anar molt ràpid.

    Ens veiem, espero que no sols al Facebook!

    😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!