Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

17 de juny de 2008
2 comentaris

El perfum de la tarongina i la influència dels mitjans digitals

Compartesc amb Roger Cremades, que acaba d’obrir un bloc MésVilaweb, aquesta sensació de perfum a tarongina que se sent quan estàs a punt d’entrar a la comarca de la Safor-Valldigna. Tal com ho vaig expressar jo mateix, això es nota, fins i tot, si vas per l’autopista, a un poc més de 120 quilòmetres per hora, amb les finestres del cotxe tancades i l’aire condicionat posat. Si és de nit, la sensació encara és més forta.

Divendres passat, 13 de juny, a Tano Passeig, vam constatar aquesta sensació (no sé si real o suggerida) tot sopant amb la gent de la Valldigna i del Casal Jaume I de Gandia. Poc abans, a la sala d’actes del Casal de Gandia, va quedar clar que la influència dels mitjans digitals en català és més important del que ens pensem. El que passa és que, evidentment, amb això, no en tenim prou.

A la eixida de l’acte, més encertadament, comentàvem que per canviar la situació de la llengua en aquesta comarca tan perfumada només cal comprar Ràdio Gandia. I que per canviar la situació al País Valencià només cal assaltar Canal 9. O, el que és el mateix, guanyar les eleccions. I és que sense política, no tenim país. Però sense mitjans, encara que siguen digitals i en precari, tampoc.

Aquesta és la principal conclusió a la qual he arribat, després de la trobada de mitjans digitals que van organitzar la Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna i el projecte en xarxa Valldigna, Som i Serem, per tractar en una taula rodona la “Influència dels mitjans digitals en Català”.

Ací teniu algunes de les repercusions del debat:

Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna
Internet: influència limitada però creadora de comunitat

Infosafor
“Amb Vilaweb hem situat Gandia i la comarca en el mapa de la llengua i la cultura catalanes”

Llibertat.cat
Llibertat.cat participa en el debat ‘Influència dels mitjans digitals en català’ a Gandia

Pàgina 26
Divendres a Gandia

L’Avanç
Trobada de Mitjans digitals en Català al Casal Jaume I de Gandia

Bloc de la trobada
Influència dels Mitjans Digitals en Català

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!