Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

29 de novembre de 2008
3 comentaris

El Govern espanyol passa de TV3

La Generalitat Valenciana ha tancat els repetidors de TV3 de la Llosa de Ranes i Alginet, segons ha denunciat Acció Cultural del País Valencià. Aquests dos repetidors donaven cobertura a les comarques de la Ribera i la Costera. Tot just fa un any van ser tancats els repetidors de les comarques d’Alacant. Ara, el tancament afecta les comarques centrals valencianes.

El Govern del PP valencià ha declarat que només en falten dos per deixar a fosques el senyal de la televisió catalana al País Valencià… Però, el més greu de tot plegat és el silenci del Govern espanyol del PSOE. L’oblid i la deixadesa del Govern espanyol és la vergonya dels valencians, que veiem poca voluntat per aprovar la mesura que facilitaria la reciprocitat dels canals televisius en la nostra llengua a tot el domini lingüístic català.

Aquesta situació, indignant per a la gran majoria de valencians i les valencianes que veuen les emissions de TV3 com l’aire més fresc de tots els canals que s’hi poden sintonitzar, també evidencia que les converses polítiques que havien de garantir la reciprocitat no donen cap resultat. La realitat és que Canal 9 ja es pot veure a gran part de Catalunya i TV3 va perdent presència al País Valencià. El gest del Govern català tripartit, que ha hagut d’acabar assenyalant el Ministeri d’Indústria com a responsable del bloqueig de la situació, tampoc està servint de res.

  1. Agrade o no agrade, des que ERC va arribar a la Generalitat TV3 i Catalunya Ràdio van directament al desastre… Comencem el recompte.. Jordi Basté, Solé i Sabaté, Bassas…. una TV3 més subliminalment espanyola que mai, etc.. etc.. No és que amb CiU fóra el paradís, però és que gràcies als independentistes l’espanyolisme (Psc) s’ha fet amb el control dels mijtans públics i els porta directament al pou.

  2. Si em perdones, em sembla molt que no passa gens, l’està putejant directament. Al P.V. primer vorem Al-Jazira subvencionada per la Generalitat valenciana que TV3.
    Em sembla a mi.

  3. Que el Govern espanyol passa de TV3 és una manera de dir que no estan fent massa res per aturar el tancament dels repetidors situats al País Valencià.

    De moment, el Govern català ha establert un acord perquè Canal 9 es puga veure a Catalunya, però també ha acordat que els canals de TVC es puguen veure al País Valencià. Però, aquests acords, només es podran acomplir quan el Consell de Ministres espanyol aprove el Decret que fa viable tècnicament i legalment aquesta reciprocitat.

    La responsabilitat de desencallar la situació és, per tant, del Govern espanyol que, certament, no està fent massa res. A l’únic lloc on s’ha fet alguna cosa ha estat a la conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de Catalunya. La mateixa que ha promogut amb èxit un acord de reciprocitat entre TVC i IB3 en Televisió Digital Terrestre a tot el territori de Catalunya i les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!