Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

4 de febrer de 2010
0 comentaris

Des d’Ontinyent s’entén perfectament

El conductor del programa “L’oracle” de Catalunya Ràdio, Xavier Graset, va preguntar al conseller de Governació Jordi Ausàs, el dia després de l’aprovació de la Llei de vegueries, just abans de començar el programa, si creia que aquest debat s’entenia o es podia arribar a entendre més enllà de Catalunya, al País Valencià, per exemple. [+]

El conseller em va assenyalar i li va dir que m’ho preguntara a mi, que era el valencià. Des de les cadires que tenen com a públic li vaig comentar que al País Valencià ningú parla de vegueries, però sí que trobaria molta gent a Gandia, Dénia, Concentània, Alcoi, Ontinyent o Xàtiva que reconeix i s’identifica amb les Comarques Centrals Valencianes. Per tant, poden entendre perfectament que són les vegueries. Després li vaig explicar que aquest conjunt de comarques, situades entre València i Alacant, fa anys que reclamen una vertebració territorial adequada per aprofitar millor tot el potencial, perquè històricament, i encara ara, han estat mal comunicades i desateses, separades a consciència pels límits provincials.

Ja amb micròfons, cap al minut vint del programa, Xavier Graset llegeix els primers correus electrònics dels oients. I diu que hi ha un oient que “des d’ontinyent ho entén perfectament”… Vaig pensar, aquesta és la màgia de la ràdio i internet actuant al mateix temps. Després, amb el debat avançat, també vaig comprovar que en un lloc van fent i en d’altres encara ho tenim tot per fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!